Het is inmiddels alweer een week geleden dat Kimberley in actie kwam bij de wereldkampioenschappen in Winterberg. Natuurlijk, een WK is altijd speciaal. Toch was het dit jaar nog wel een stuk specialer, met zoveel fans langs de baan, waaronder zo’n 120 mensen via de fanclub en sponsoren. Mede dankzij Hotel Der Brabander, die zorgden voor een zeer gastvrij ontvangst, met lunchpakketten en een diner. Het droeg allemaal bij een onvergetelijke dag. “Het was super gaaf!”

Nee, het resultaat was niet wat Kimberley ervan had gehoopt, maar juist haar tweede wedstrijddag was heel goed én ze genoot ontzettend. “Ik vond het echt geweldig, de eerste maar ook zeker de tweede dag, met al die oranje mensen langs de baan”, kijkt ze zelf terug op het evenement een week geleden. “Het voelde écht als een thuiswedstrijd. Ik was echt super trots om na de wedstrijd al die mensen nog even te zien, met zijn allen te eten bij Der Brabander en ook te zien hoeveel mensen er eigenlijk waren om naar mijn wedstrijd te komen kijken.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De jaarlijkse fandag van Kimberley, waar alle leden van haar fanclub en sponsoren aan deel konden nemen, was dit jaar dus ook een speciale. Al lang werd uitgekeken naar de tweede WK dag. Twee grote bussen vol met in het oranje uitgedorste fans vertrokken om 7.00 uur in de ochtend al vanuit Ede, waar ze bijna middernacht weer terug zouden keren. Daartussen zat een dag vol met skeleton spektakel en gezelligheid, waarbij iedereen onder meer uitleg over de sport kreeg van oud skeletoner Peter van Wees en Peter van Heeswijk. Én natuurlijk werd Kimberley volop aangemoedigd tijdens de laatste twee runs van het WK.

“Ik vond het heel erg leuk dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om naar Winterberg te komen, of ze nu met mijn Fandag mee waren of niet. Het waren er in ieder geval héél veel. Ik heb volgens mij lang niet iedereen kunnen zien of spreken, maar ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle aanmoedigingen. Ik denk dat het me zeker geholpen heeft om zo hard mogelijk te sleeën, want ik heb echt een heel goede tweede dag neergezet.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

En hoewel het tijdens de afdalingen voor haar te hard ging om het te zien, merkte Kimberley de oranjezee aan mensen wel op. “Ik vond het erg leuk om te zien dat iedereen in het oranje was en mensen zich echt hadden voorbereid op het komen kijken bij het WK. Ik heb daar echt van genoten en hoop dat iedereen die er was dat ook heeft gedaan. Wat dat betreft was het ook wel oranje boven. We waren duidelijker in beeld met de kleuren dan andere landen. Ik vond dat echt super tof en kijk met veel plezier terug op de dag, alle mensen die er waren en alle aanmoedigingen die ik kreeg.”