Over Kimberley Bos

De Atleet

In 2009 kwam ik per toeval in aanraking met de sleesporten. Bij een sportdag in Ede was er een bobslee-startbaan. Ik bleek talent te hebben. Ik heb drie jaar in de bobslee gezeten, met als hoogtepunt een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen in 2012. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een éénpersoons slee, de skeleton. Fysiek gezien ligt het skeleton mij nóg beter en die keuze heeft al z’n vruchten afgeworpen, want inmiddels ben ik, na mijn deelname in 2018, de eerste Nederlandse skeletonster op de Olympische Winter Spelen!

De droom

Mijn droom is om de beste skeleton atlete van de wereld te worden. Met mijn 8ste plaats op de Olympische Spelen in PyeongChang 2018 ben ik al goed op weg. Maar blijf mij focussen om die prestatie te kunnen verbeteren en mijn droom te realiseren!

Vrije tijd

Ik ben in februari 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut en werk zomers als fysiotherapeut in de eerste lijns praktijk. Ook geef ik les aan de jonge meiden van turnvereniging, Exalto Sport. Turnen is de sport die ik als eerste beoefende. Zelf doe ik dit al jaren niet meer, maar ik vind het wel enorm leuk om bij de vereniging betrokken te blijven. Ow, en ik vind het natuurlijk enorm leuk om met mijn hond Lara te wandelen.

Palmares

  • 8ste op de Olympische Winterspelen van PyeongChang 2018
  • 8ste op het WK 2016
  • 2de op het WJK 2016
  • 3de op de World Cup in Zuid-Korea 2017
  • Regerend Nederlands Kampioen
  • 25de op de Wereld ranglijst
  • Goud op in de Inter Contintental Cup 2020

Wat is Skeleton?

Met 120 km/uur, head first van een afdaling – wat een kick!

Skeleton is een best onbekende sport in Nederland. Maar het is zo gaaf! Daarom heb ik speciaal voor jullie een video gemaakt om uit te leggen wat skeleton precies is en hoe de sport werkt.