Kimberley is als negende geëindigd op het WK skeleton in Winterberg. Nadat ze de slotdag als elfde in de stand begon, wist ze nog twee plekken goed te maken. Dat deed ze door vrijdag in de derde heat de vijfde tijd neer te zetten en in de laatste run een gedeelde vierde tijd. Donderdag was Kimberley het WK uitstekend begonnen, toen ze de snelste was in de eerste afdaling. Problemen met haar helm zorgden echter voor een teleurstellende tweede heat, waarin ze als 21e eindigde. Vrijdag kwam ze qua tijd nog heel dichtbij de medailles.

In die tweede run kreeg Kimberley donderdag haar helm dus niet goed vast, zo vertelde ze toen na afloop al op deze website. “Ik ben er wel zeker van dat dat me nu een medaille kost”, sprak ze na afloop van het WK. Dat valt ook te zien. Ze verloor die run 0.88 seconden op de snelste deelneemster, terwijl ze na vier heats 0.50 seconden tekort kwam voor het goud. “Het had bijvoorbeeld ook effect op mijn startplek. Als ik vandaag eerder was gestart, dan had ik beter ijs gehad. Ik weet wat ik kan en dat is heel erg fijn, maar dit is gewoon heel erg balen.”

Kimberley liet weten dat ze slecht had geslapen. “Ik ging best goed naar bed, maar ik ben een paar keer in blinde paniek wakker geworden, omdat ik in mijn droom mijn helm niet vast kon krijgen. Dan zit je met je hartslag omhoog en moet je weer tot rust komen om in slaap te komen. Dat is niet ideaal. Ik denk niet dat het effect heeft op de wedstrijd, maar de energie heb ik gisteren al verspilt in de tweede run. Toen heb ik de keus gemaakt om in ieder geval naar beneden te gaan, zodat ik vandaag kon starten.”

Fans laten zien dat ik er bij hoor
Dat ze wel startte ondanks de problemen met haar helm en het bijna missen van de starttijd, was iets waar Kimberley blij mee was. “Anders waren alle mensen die hier nu staan te kijken, hier vandaag voor niets geweest en dat zou ontzettend zonde zijn geweest”, verwees Kimberley na al haar aanwezige fans en sponsors. Die waren onder meer met twee bussen (foto onder) vanuit Ede naar Winterberg gekomen, waar ze onder meer werden ontvangen bij Hotel Der Brabander en samen de wedstrijd keken. Het kleurde vrijdag dan ook oranje in het Duitse stadje. “Ik heb ze kunnen laten zien dat ik echt een goede atleet ben en er gewoon bij hoor, maar door die tweede run heb ik hier net niet mee kunnen doen om de medailles.”

Verschil teruggebracht
Op de afsluitende dag wilde Kimberley er nog alles aan doen om er een goed resultaat uit te slepen. “Mijn doel was om vandaag twee heel snelle runs neer te zetten. Ben ik twee-tiende van een seconde sneller, dan sta ik vier plekken hoger. Het staat echt heel dichtbij elkaar. Het verschil dat groot was heb ik teruggebracht tot bijna niets, maar het was net niet genoeg om nog op te schuiven in de laatste heat. Was het gisteren niet gebeurd, dan had ik om het podium meegedaan. Daar twijfel ik niet over.”

Winterberg kleurde oranje

Foto’s: Dick Soepenberg – Sportfoto.nl