Voor de tweede keer in haar carrière heeft Kimberley het World Cup klassement gewonnen. De eindzege kon haar al bijna niet meer ontgaan, maar donderdagavond (Nederlandse tijd) eindigde ze in de afsluitende wedstrijd in Lake Placid als derde en dat zorgde ervoor dat het verschil met de concurrentie groot bleef. Kimberley stond dit seizoen in liefst vijf van de acht World Cup wedstrijden op het podium, waarbij ze twee keer de winst pakte. “Ik ben super blij dat ik de wereldbeker gewonnen heb, al was het nu geen verrassing meer.”

In Lake Placid hoefde Kimberly alleen de Amerikaanse Mystique Ro en de Belgische Kim Meylemans voor zich te dulden. Daar was ze zeker tevreden over. “Dat ik hier ook op het podium eindig is ook erg mooi, al zit er echt nog wel ruimte voor verbetering in”, zo liet ze vanuit Amerika weten. “Maar ik ben super blij, want dit is de eerste keer dat ik in Noord Amerika het podium heb gehaald. Daar ben ik super trots op.”

Op haar afdalingen in Lake Placid keek Kimberley tevreden terug, maar ze zag ook de mogelijkheid op verbetering. “De eerste run was een persoonlijk record. Ik wilde heel graag een keer onder de 55 seconden komen. Dat lukte niet, maar 55.10 is hartstikke goed en die tijd onder de 55 seconden moeten we dan maar tot het WK van volgend jaar bewaren. De tweede run was niet geweldig, met wat problemen bovenin. Ik kreeg het pas na bocht tien onder controle, maar het onderste stuk was wel weer goed. Er zit potentie in en daar bouwen we volgend seizoen op verder. Ik heb nu al zin in het WK van volgend jaar, maar nu ga ik eerst genieten van een welverdiende vakantie.”

Foto: Viesturs Lacis