De eerste dag van de WK skeleton in Winterberg is voor Kimberley niet gelopen zoals ze hoopte. Na twee van de vier heat staat ze op de elfde plaats. Kimberley begon juist heel goed, met de snelste tijd in de eerste heat. In de tweede kreeg ze haar helm echter niet dicht voor de start, waarna ze pas net voor het verstrijken van de tijd van start ging. Daardoor verliep haar run niet vlekkeloos en leverde ze tijd in. Met een achterstand van 0.36 seconden op leidster Hallie Clarke is er vrijdag echter nog steeds veel mogelijk.

“Ik kreeg mijn helm niet goed vast voor de start van de tweede run, dus dat was niet geweldig”, sprak Kimberley na afloop. “Dat zal morgen natuurlijk niet weer gebeuren. Dan kijken we wel hoever we gaan komen. Mijn eerste afdaling vandaag was in ieder geval goed, dus daar was ik blij mee. Morgen moet ik er nog twee daarvan erbij doen en dan zien we wel waar het eindigt.”

Foto: Viesturs Lacis