Bij de World Cup wedstrijd in Altenberg is Kimberley vrijdag op de vijfde plaats geëindigd. Daardoor kan de eindzege in het wereldbekerklassement haar bijna niet meer ontgaan. Op de Duitse baan begon ze met een tiende tijd in de eerste heat, maar net als twee weken geleden in Sigulda, maakte ze een inhaalslag. Door de vijfde tijd in de tweede run, eindigde ze dus ook als vijfde, op 0,33 seconden van de Duitse winnares Tina Hermann. “Het was een goede wedstrijd. Niet mijn beste, maar dat hoeft ook niet. Dat komt volgende week wel.”

De weersomstandigheden speelden een nadrukkelijke rol in Altenberg. “Mijn eerste run ging redelijk goed, al was het ijs een beetje anders dan ik had gedacht”, keek Kimberley na afloop terug op de eerste afdalingen van de dag. “Daardoor was mijn run een beetje anders dan gedacht, maar goed voor Altenberg. Tot bocht vijftien. Daar ging ik laat in en toen werd het wel een beetje spannend, want toen zat ik bijna tegen het dak. Uiteindelijk had ik toch nog de tiende tijd en dat viel daarmee nog mee, want ik verloor daar wel veel.”

Kimberley weet inmiddels wel dat er vaak nog veel mogelijk is in de tweede afdaling van de dag en dat bleek ook ditmaal. “De tweede run was veel beter. Daar ben ik wel echt heel tevreden over. Zo klom ik nog op naar de vijfde plaats. Het lastige is dat het weer wel heel erg parten speelde vandaag, waardoor je in de uitslagen ziet dat de baan steeds langzamer werd. Vandaar dat de uitslagen toch een beetje gek zijn. Maar het was ook wel een goede wedstrijd, doordat de mensen die in de eerste run nadeel hadden, in de tweede juist wat voordeel hadden. Ik ben in ieder geval wel tevreden met deze generale repetitie voor het WK.”

Foto: Viesturs Lacis