Bij de World Cup wedstrijd in het Letse Sigulda, dat tevens het EK was, is Kimberley vrijdag als zesde geëindigd. Een opvallende uitslag, gezien het resultaat van de eerste van twee heats van de dag. Daarin eindigde Kimberley op de lastige baan namelijk als vijftiende. In de tweede run ging ze echter zo hard naar beneden, dat ze het baanrecord met een tijd van 51.31 seconden op haar naam bracht. Daarmee was ze de snelste van allemaal en steeg ze alsnog naar de zesde plek. Kimberley blijft leidster in het klassement van de World Cup.

“Ik heb fouten gemaakt in de eerste heat en die heb ik in de tweede mooi hersteld. Daar moet ik tevreden mee zijn”, keek Kimberley na afloop terug. Maar hoe kwam het dan precies dat het ditmaal misging? “Ik ging heel lekker in de eerste afdaling, tot en met de elfde bocht. Maar daarna ging ik de twaalfde bocht te laat in en dat was me in de trainingen niet overkomen, waardoor ik niet goed anticipeerde en zo net wat te weinig deed om tegen te sturen. Daardoor raakte ik voor de dertiende bocht de kant en werd ik uit het zadel gewipt.”

Kimberley lag daardoor niet meer goed op haar slee. “Ik was daardoor alle snelheid kwijt en ging nog maar 110 kilometer per uur. Het was bizar dat ik nog vijftiende was, vond ik. In de tweede run wilde ik het beter doen en dat is gelukt, al was het nog niet perfect. Ook daar was ik nog net iets te vroeg bij bocht dertien, waardoor ik wat snelheid verloor. Vijfde op het EK en zesde in een World Cup wedstrijd is niet de uitslag waar ik op hoopte, maar het is ook niet dramatisch. De ene wedstrijd is de andere niet. Op die ene fout na blijf ik heel constant sleeën en dat is gewoon goed.”

Foto: Viesturs Lacis