Voor de vierde keer op rij is Kimberley op het podium geëindigd in een World Cup wedstrijd. Na een derde plek in La Plagne en vervolgens overwinningen in Innsbruck en Sankt Moritz, is ze vrijdag derde geworden in Lillehammer. Het was voor het eerst sinds 2003 dat er een World Cup wedstrijd werd georganiseerd op de Noorse baan. Na een gedeelde vierde plek in de eerste afdaling, zette Kimberley in de tweede run de snelste tijd neer. Ze bleef daarmee een honderdste van een seconde verwijderd van de tweede plek. In het klassement behoudt ze de leiding.

“De eerste run was oké, maar kon echt wel een stuk beter”, keek Kimberley na afloop terug. “Dat heb ik geprobeerd in run twee en op zich is dat ook gelukt, want ik ben uiteindelijk een plek opgeschoven, maar bovenal ben ik een heel stuk dichter bij de rest gekomen.” Kimberley eindigde op slechts zeshonderdste van een seconde van de Duitse winnares Hannah Neise. “Het was een heel spannende wedstrijd. Overall ben ik redelijk tevreden. Ik heb vooral veel geleerd vandaag en ik denk dat dat het belangrijkste is. En ik heb toch een podiumplek mee kunnen pakken, dus ik ben wel trots op deze bronzen medaille.”

Foto: Viesturs Lacis