Kimberley is haar sportieve jaar vrijdag begonnen zoals ze de vorige ook eindigde, met de winst in een World Cup wedstrijd. Waar ze midden december de snelste was in Innsbruck, was ze nu de beste in Sankt Moritz. Een speciale zege, want op de enige natuurijsbaan ter wereld werd ze bijna een jaar geleden tweede tijdens het WK, op slechts één honderdste van een seconde van het goud. Ditmaal won Kimberley beide heats en dat leverde haar de winst op. Door haar overwinning heeft ze haar leidende positie in het World Cup klassement weten te verstevigen.

Op de Zwitserse baan was Kimberley in de eerste afdaling één van de eerste atletes die van start moest gaan. Op de natuurijsbaan niet direct een voordeel, maar ze zag vervolgens dat alle concurrentes zich stukbeten op haar tijd. In de tweede heat ging ze vervolgens als laatste van start. Waar de anderen allemaal sneller bleken in hun tweede afdaling, deed Kimberley daar nog een schepje bovenop. Met 1:08.80 minuten als tijd in de tweede run, dook ze als enige onder de 1:09 minuten, waardoor ze over twee heats met liefst 0.73 seconden voorsprong op de Italiaanse Valentina Margaglio won.

“Om 9.00 uur in de ochtend starten is in Sankt Moritz best wel tricky, omdat de baan gedurende dag alleen maar sneller en sneller wordt”, concludeerde Kimberley na afloop zelf ook. “Katie Uhlaender zat in de eerste run heel dicht op mij qua tijd. Zij startte als één van de laatsten en ik als één van de eersten. Maar ook mijn eerste heat was heel goed. Dat zag je alleen nog niet zo goed terug in de tijd. De tweede heat was nog net iets beter en de baan was een stuk sneller. Het is lekker om eens een World Cup wedstrijd te winnen met zoveel verschil. En het is ook heel lekker om hier nu te winnen, nadat ik hier twee keer tweede ben geworden. Ik ben heel blij met deze overwinning.”

Foto: Viesturs Lacis