Skeletonster Kimberley Bos, de eerste Nederlandse olympische medaillewinnares op een slee-onderdeel, heeft in Gullwing Sports Insurance een nieuwe partner gevonden. De op sport gefocuste assuradeur gaat de 30-jarige atlete in ieder geval anderhalf jaar ondersteunen. Bos, die al vier World Cup zeges op haar naam heeft staan en ook de eindzege in het mondiale klassement pakte, heeft de ambitie om bij de Olympische Spelen van 2026 opnieuw een medaille te winnen. “Ik ben erg blij dat Gullwing Sports Insurance mij gaat ondersteunen en kijk uit naar een mooie samenwerking met hen.”

“De ‘book of business’ van Gullwing Sports Insurance bestaat momenteel voornamelijk uit Nederlandse en internationale racecoureurs waarvoor wij de persoonlijke ongevallen verzekeren”, vertelt Melanie Moesman, marketing manager van Gullwing Sports Insurance. “Wij bieden hoofdzakelijk verzekeringsoplossingen aan personen die snelle en extreme sporten beoefenen. Doordat wij dit jaar met Kimberley in contact kwamen, werd al snel duidelijk dat skeleton een goede match is als je het hebt over een sport waar snelheid en lef voor vereist is. Wij zijn actief in verschillende niches waarin, in het geval van autosport, vrouwen soms wat extra support kunnen gebruiken. Wij dragen bij Kimberley graag een steentje bij zodat ook zij haar sport kan blijven beoefenen, alsmede om een uitdagende sport als skeleton nog meer te promoten.”

Ook Bos zelf kijkt erg uit naar de nieuwe samenwerking. “Zoals Melanie al aangeeft past de sport skeleton goed bij Gullwing Sports Insurance en ik hoop dat onze samenwerking er ook voor zorgt dat meer mensen de juiste verzekering afsluiten”, aldus Bos. “Met ProductIP, Carl Denig en Kelderman Bouw heb ik, naast bondsponsor NewCold, drie belangrijke persoonlijke partners die mij allen al langdurig ondersteunen. Dat ook Gullwing Sports Insurance nu instapt is voor mijn programma zeer welkom. Dankzij alle steun kan ik me goed focussen op mijn doelen voor dit seizoen, waartoe onder meer het WK in februari in Winterberg behoort, en de komende jaren op weg naar de Spelen in Milaan.”

Foto: Viesturs Lacis – Het logo van Gullwing Sports Insurance is nu op Kimberley’s arm te zien.