Het is Kimberley opnieuw gelukt om de World Cup wedstrijd in Innsbruck te winnen. Net als in februari, toen het de op één na laatste wedstrijd van het seizoen was, was ze de snelste op de baan in Igls. En niet zomaar, ze was namelijk de beste in beide heats. In de eerste run zette Kimberley een tijd van 53,93 seconden neer. Vervolgens was ze in de tweede afdaling net niet sneller, maar dat was de rest van het veld ook niet. Door haar overwinning is Kimberley nu ook de nieuwe leidster in het World Cup klassement.

Kimberley was in de eerste heat een honderdste van een seconde sneller dan de Canadese Mirela Rahneva, maar nam in de tweede run afstand van de rest van het deelnemersveld. “In de eerste afdaling greep ik bij de start even mis, waardoor ik slecht op mijn slee terecht kwam en bijna viel, maar gelukkig kon ik me goed herstellen”, keek ze na afloop terug. “De tweede run was nagenoeg perfect. Daar ben ik heel blij mee. Dit is een baan die me goed ligt blijkbaar en het is erg mooi om hier opnieuw te winnen en zo mijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden, in het nieuwe jaar.”

De World Cup wedstrijd in Igls was de laatste van 2023. Op 12 januari staat in Sankt Moritz de volgende op het programma. Een groot doel van Kimberley zijn de wereldkampioenschappen. Die worden op 22 en 23 februari in het Duitse Winterberg gehouden, toch min of meer de thuisbaan van Kimberley. “Ik wil iedereen heel fijne feestdagen wensen en hoop ook weer op jullie support in 2024!”