In het Franse La Plagne heeft Kimberley vrijdag een bronzen medaille binnengesleept in de daar georganiseerde World Cup wedstrijd. Dat was een mooie verrassing. Ze kwam in wedstrijdverband namelijk nog nooit eerder in actie op die baan. Kimberley zette in de eerste heat zelfs de snelste tijd neer. In de tweede afdaling leek ze op weg naar de winst, maar een klein foutje halverwege kostte haar de zege. Ze had aan de finish een achterstand van 0.09 seconden op de Britse winnares Tabitha Stoecker. In het World Cup klassement is Kimberley met stipt naar de tweede plaats gestegen.

“Het was een goede race”, was Kimberley na afloop zeker tevreden. “De eerste run was echt heel goed. In de tweede run zat ik er natuurlijk heel dichtbij, maar ik maakte een foutje in bocht zestien. Het gevolg daarvan was dat ik bij het uitkomen van bocht zeventien tegen de kant kwam. Dat heeft te veel tijd gekost, maar ik ben wel heel blij met mijn podiumplek, omdat ik er zo dicht op zit. Laten we dat zo houden de rest van het seizoen. Ik ben blij dat mijn eerste wedstrijd hier zo geëindigd is. Dat geeft me ook weer vertrouwen richting Igls volgende week.”

Foto: Viesturs Lacis