Kimberley is vrijdag op een stabiele manier aan het seizoen begonnen. In Yanqing, waar twee jaar geleden de Olympische Spelen werden georganiseerd, eindigde ze als achtste. Dat deed ze met een zevende plek in de eerste heat en een zesde tijd in de tweede heat. De verschillen waren klein in China. Kimberley was slechts een honderdste van een seconde van de vijfde plek verwijderd. Tina Hermann ging er met de overwinning vandoor. Over drie weken staat de volgende World Cup van het seizoen gepland, op vrijdag 8 december in La Plagne.

“De start was goed en eigenlijk waren mijn runs ook wel oké, maar het probleem is dat als je hier boven in de baan een foutje maakt, je gewoon heel veel tijd kwijt bent”, blikte Kimberley na afloop terug vanuit China. “En zowel in de eerste als in de tweede run maakte ik boven in een foutje. In de eerste afdaling gebeurde dat in de vierde bocht, in de tweede in de tweede. Daardoor ben ik net buiten de top zes gevallen, want zo groot waren de verschillen niet.”

Kortom, Kimberley was zeker niet ontevreden. “Voor de eerste wedstrijd van het seizoen was het echt wel oké, alleen had ik wel op iets meer gehoopt. De trainingen liepen best wel aardig, zeker bovenin. Dus het was jammer dat ik juist daar nu problemen had vandaag. Daar kan ik nu niets meer aan veranderen, dus op naar de volgende wedstrijd in La Plagne. Ik was wel heel blij dat bocht dertien lukte in de tweede run. Dat is een heel moeilijke bocht en het grootste deel van de vrouwen gaat daar tegen de kant, maar ik in de tweede heat niet, dus daar was ik best wel trots op.”