Bij de wereldkampioenschappen skeleton in het Zwitserse Sankt Moritz heeft Kimberley het zilver gepakt. In een ware Hitchcock finale kwam ze slechts één honderdste van een seconde tekort voor de gouden medaille. Die ging naar de Duitse Susanne Kreher. Kimberley stond na de twee heats van donderdag op de vierde plaats in de stand, maar vrijdag was ze in beide afdalingen de snelste van het hele veld. Dat leverde haar dus net niet de wereldtitel op, maar wel haar beste prestatie ooit op een WK. “Ik heb alles gegeven en ben heel blij met deze zilveren medaille.”

Kimberley begon donderdag al goed op de enige natuurijsbaan ter wereld, waar ze vorige winter Europees kampioene wist te worden. Ze zette de tweede tijd neer in de eerste afdaling. In de twee run zorgde een foutje er echter voor dat ze zevende werd en wat tijd liet liggen. “Los van die fout gisteren heb ik echt alles eruit gehaald wat er deze week in zat”, keek ze na afloop van het WK terug. “Ik raakte de muur en dan weet je dat je er nog één gaat raken. Dan is het zaak om de rest van de run perfect te doen en de schade beperkt te houden.”

Het lukte om die schade te beperken en zo begon Kimberley vrijdag met een goede klassering aan de slotdag. Daarin rukte ze dus op van de vierde plek naar de tweede plaats en leek het zelfs even goud te gaan worden. “Ik heb vandaag twee heel goede afdalingen gedaan en heb deze dagen weer laten zien dat ze rekening met me moeten houden. De minuten na mijn laatste afdaling waren bizar. Ik keek naar Susanne en zag het verschil kleiner en kleiner worden. Dan hoop je dat je de tijdwaarneming rood ziet worden, maar dat gebeurde net niet. Ik ben echter zeker ook heel blij met dit zilver.”

Intense week
Zo kwam er een einde aan een bijzondere week. “Het was heel intens deze week. Dinsdag was ik al helemaal gesloopt, omdat we twee dagen achter elkaar hadden moeten trainen op de baan. Vervolgens hadden we juist twee dagen rust en dan ga je vooral nadenken. Maar ik had er donderdag heel veel zin in toen we aan de wedstrijd gingen beginnen. En nu zit het er alweer op. Ik kreeg hier net al heel veel felicitaties en heb ondertussen al flink wat media gesproken. Dit is opnieuw een heel mooie belevenis en mooie prestatie, waar ik heel blij mee ben.”

Foto: Viesturs Lacis