Een jaar nadat ze in Sankt Moritz Europees kampioene skeleton werd, is Kimberley ditmaal vierde geworden op het EK. In Altenberg eindigde ze vrijdag als vijfde in de daar georganiseerde World Cup wedstrijd, die gelijk ook het decor was voor de Europese titelstrijd. Een leek zou dat als een teleurstelling kunnen zien, maar dat was het voor Kimberley zeker niet. “Ik ben gewoon heel trots dat ik hier twee keer een top zes heb kunnen sleeën en dat ik vierde ben geworden op het EK.”

Vorige week werd Kimberley derde op dezelfde baan in Altenberg. Dat was haar beste prestatie op de Duitse baan, waar ze tot dit seizoen een zesde plek als hoogste klassering had. Ditmaal werd het dus een vijfde plek in de World Cup en een vierde plaats op het EK. Tina Hermann ging met de zege aan de haal. De Duitse skeletonster won een week geleden ook en dat was toen haar vijfde overwinning op rij in Altenberg, waar ze ook al tot twee keer toe de wereldtitel in de wacht wist te slepen.

Kimberley zette in beide heats de zesde tijd neer. “Het was niet mijn beste wedstrijd denk ik, als je kijkt naar hoe net de runs waren, maar voor Altenberg ben ik nog steeds heel blij met deze prestatie”, keek ze na afloop terug. “Zeker omdat de voorbereiding niet geweldig was. De ene run gaat hier beter dan de andere. Ik had twee relatief constante runs, maar maakte in de eerste run een fout in de kreisel en in de twee run al een fout voor ik überhaupt de derde bocht inging. Het is wat het is en dit betekent dat er volgend jaar weer ruimte is voor verbetering hier.”

Volgende week WK in Sant Moritz
Nu reist Kimberley door naar Zwitserland, waar komende donderdag en vrijdag het wereldkampioenschap op het programma staat. Dat zal zijn op de natuurijsbaan van Sankt Moritz. Een baan waaraan Kimberley goede herinneringen heeft. In Sankt Moritz wist Kimberley vorig jaar namelijk Europees kampioene te worden en werd ze tweede in de World Cup wedstrijd.

Foto: Viesturs Lacis