Voor de eerste keer in haar carrière heeft Kimberley een World Cup wedstrijd buiten Winterberg gewonnen. Nadat ze op die Duitse baan haar eerste drie overwinningen op het hoogste niveau behaalde, heeft ze dat vrijdag in Innsbruck gedaan. En dat op een heel bijzondere manier. In de eerste heat werd Kimberley slechts elfde, nadat bij de start haar slee onder haar vandaan schoof. Ze zette in de tweede heat echter zo’n snelle tijd neer, een baanrecord, dat alle concurrentes zich vervolgens op haar tijd stukbeten.

Na afloop keek Kimberley terug op de wedstrijd; “Bij de start van de eerste run schoot ik uit het spoor en dat was wel een kostbare fout. Dat is me nog nooit gebeurd. Terugkomen in de tweede heat was bijna onmogelijk. Ik wilde echter nog heel graag in de 52 seconden sleeën, want ik wist dat dat vandaag mogelijk was. Als dat zou lukken, kon ik nog een flink stuk stijgen. Maar dat ik überhaupt zou winnen of het podium kon komen, dat geloofde ik niet echt. Dat ik zowel het baanrecord pak en vervolgens de overwinning, is heel gaaf!”

Over een week staat in Sigulda de laatste World Cup wedstrijd van het seizoen gepland en Kimberley staat nu tweede, op 27 punten van Tina Hermann. “Ik kijk er erg naar uit om in Sigulda te sleeën, want ik vind het daar altijd erg leuk. Het is een moeilijke en uitdagende baan, waarbij het altijd leuke en spannende wedstrijden zijn”, vertelt Kimberley. Is het nog mogelijk om de World Cup te winnen, net als vorig seizoen? “Zet Tina een goede race neer, dan wint ze het klassement, maar als ze zoals vandaag een mindere uitslag heeft, dan is alles nog mogelijk. Ik heb er veel zin in.”

Foto: Viesturs Lacis