Een week na haar overwinning in Winterberg, is Kimberley vrijdag opnieuw op het podium geëindigd in een World Cup wedstrijd. Ditmaal deed ze dat in Altenberg, waar ze nog nooit eerder op het podium stond in een wedstrijd op het hoogste niveau. Achter de Duitsers Tina Hermann en Susanne Kreher, die op een thuisbaan in actie kwamen, eindigde ze als derde. Kimberley stond na de eerste heat juist nog op de zesde plek, maar met de tweede tijd in de tweede heat, maakte ze nog drie plekken goed. Ze staat nu tweede in het World Cup klassement.

“Over de eerste run was ik niet heel erg tevreden”, laat Kimberley vanuit Altenberg weten. “Hij was op zich wel goed, maar toch ook wel een beetje slordig. De tweede run was een stuk beter en ik ben super blij dat ik uiteindelijk met brons weg mocht lopen na afloop. Ik had daarbij ook nog eens een derde en een tweede starttijd vandaag. Dat is ook zeker iets waar ik trots op ben.”

Volgende week EK in Altenberg
Over een week komt Kimberley opnieuw in actie in Altenberg. Dan staat daar niet alleen de zesde World Cup wedstrijd van het seizoen op het programma, maar is dezelfde race ook het decor voor het Europees kampioenschap skeleton van dit jaar. “Tina is dan de gedoodverfde favoriet. Ze heeft hier nu vijf wedstrijden op rij gewonnen, twee WK’s en drie World Cup’s. Kortom, zij is de vrouw om te kloppen. Maar ik kan goed meekomen, waar ik heel blij mee ben. Dit is de eerste keer dat ik op deze baan tussen de Duitsers in zit en ook daar ben ik trots op.”

Kimberley staat in Altenberg als titelverdedigster aan de start op het EK. Weer een week later is het op donderdag 26 januari en vrijdag 27 januari tijd voor het wereldkampioenschap, op de natuurijsbaan in het Zwitserse Sankt Moritz. Op die baan wist ze een jaar geleden de EK titel te veroveren en werd ze in de World Cup tweede achter de Australische Jackie Narracott.

Foto: Viesturs Lacis