Het is Kimberley vrijdag voor de derde keer op rij gelukt om een wereldbekerwedstrijd in Winterberg te winnen. Op haar ’thuisbaan’, ruim drie uur rijden van Ede, verwees ze Mirela Rahneva uit Canada naar de tweede plaats. Vorig seizoen werden er twee World Cup’s georganiseerd op de Duitse baan en die won Kimberley toen ook allebei. Ditmaal was het haar eerste overwinning van het seizoen. “Er waren erg veel fans kijken en het is ontzettend leuk om voor hen hier de winst te pakken.”

Voorafgaand aan de wedstrijd had Kimberley niet haar beste week tot nu toe in Winterberg. “Het was erg slecht weer en daardoor hadden we niet heel veel kansen om goed te trainen”, zo kijkt ze terug. “Maar uiteindelijk is het de wedstrijd die telt en niet de trainingen. Gelukkig heb ik redelijk veel ervaring op deze baan.” Dat was te zien, want in de eerste heat zette Kimberley de tweede tijd neer, op 0,08 seconden van Rhaneva.

In de tweede afdaling begon het te regenen, nadat een aantal van de eerder gestarte atletes nog geluk hadden gehad. “Ik was wel bang dat het vandaag zou gaan regenen, want in de regen liep het niet zo lekker hier. Maar het ging tijdens de wedstrijd veel beter dan tijdens de trainingen, dus daar ben ik heel blij mee. De commentator had het al steeds over de ‘Dutch Alps’ en zo voelde het hier vandaag ook wel, met zoveel Nederlands publiek aanwezig. Het was dan ook super dat ik uiteindelijk sneller bleek dan Mirela en de overwinning opnieuw binnenhaalde voor mijn eigen fans.”

Winnen op andere locatie
Naast de derde overwinning in Winterberg, was het ook de derde zege in totaal in een World Cup voor Kimberley. Kortom, is het niet eens tijd om ook ergens anders te winnen? “Dat zou heel erg leuk zijn. Ik ben er natuurlijk al vaak dichtbij geweest, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. Hopelijk gaat dat snel wel zo zijn. Volgende week heb ik in ieder geval alweer een nieuwe kans. Dan komen we, net als een week later, in Altenberg in actie. En eind januari staat in Sankt Moritz ook nog het WK gepland. Ik kijk erg uit naar de komende weken!”

Foto’s: Viesturs Lacis