In Lake Placid is Kimberley vrijdag als vijfde geëindigd in de derde World Cup wedstrijd van het seizoen. Daarmee heeft ze het Amerikaanse blok op een goede manier afgesloten en is ze zeer stabiel aan de winter begonnen. Kimberley startte drie weken geleden met een vijfde plek in het Canadese Whistler en werd een week later zevende in Park City in de Verenigde Staten. Begin 2023 gaat het seizoen verder in Europa. Op 6 januari wordt op Kimberley’s ’thuisbaan’ in Winterberg de vierde World Cup wedstrijd georganiseerd.

Kimberley werd weliswaar vijfde, ze zette in beide afdalingen de vierde tijd neer. “Gemiddeld viel ik net iets achter die vierde plek, maar ik ben wel tevreden met hoe het vandaag ging”, zo liet Kimberley na afloop weten vanuit Amerika. “Dit was het beste resultaat tot nu toe dit seizoen. Over het algemeen was dit ook een goede eerste helft van de winter, met goede verbeteringen op de banen waar we al een tijdje niet meer in actie waren gekomen.”

Op naar Europa
Nu gaat iedereen dus richting Europa, waar in het nieuwe jaar nog vijf World Cup wedstrijden en het WK gepland staan. “Er zit waarschijnlijk nog meer in, zowel op deze banen als qua resultaten dit seizoen, maar daar moet ik tot volgend jaar op wachten. Al met al ben ik erg positief over hoe het gaat. Na het vorige seizoen is het wel wat jammer dat ik nu steeds net naast het podium eindig, maar van de andere kant zijn we nu ook nog niet op de Europese banen in actie gekomen en zit ik er wel steeds dichtbij. In Europa is het podium denk ik zeker weer mogelijk.”

Foto: Viesturs Lacis