Bij haar tweede World Cup wedstrijd van het seizoen, in het Amerikaanse Park City, is Kimberley donderdag als zevende geëindigd. Dat is haar beste resultaat tot nu toe op die baan. Kimberley had na de eerste heat uitzicht op meer. Ze nam de leiding met een nieuw baanrecord en werd uiteindelijk derde. Wat foutjes in de tweede afdaling zorgden er echter voor dat ze in die heat de negende tijd neerzette en zo uiteindelijk als zevende eindigde. In het klassement staat ze vijfde.

Na afloop kon Kimberley eigenlijk niet anders dan tevreden zijn. “De eerste run was goed, met 5.00 seconden op de start als een pr en daarna ook gewoon super goede afdaling”, zo vertelt ze. “Over het eerste stuk liep het zelfs zo super goed, dat ik uit bocht twaalf teveel deed, omdat ik dat in de trainingen telkens nodig had, maar nu dus niet. Ik was op weg naar een echt heel snelle tijd, maar daardoor had ik wat problemen in bocht dertien en veertien. Uiteindelijk kwam ik wel met een baanrecord over de finish, maar het bleek niet de snelste tijd. Ik was wel tevreden, want het was beter dan in de trainingen.”

De tweede run ging wat het dus wat minder. “Daar miste ik toch wel de ervaring op deze baan. Aan de top ging het niet soepel, waardoor ik niet juist de ingang had in bocht vier en daardoor kwam ik daarna in de problemen. Ik wist gewoon niet hoe ik het op moest lossen, want het was de eerste keer dat ik deze bocht zo binnenkwam. Onderin kwam ik er wel weer prima uit en ik kon de snelheid wel weer opbouwen, maar dan doe je niet meer mee om het podium.”

Al met al kon Kimberley met een goed gevoel terugkijken. “Aangezien ik niet veel ervaring heb op deze baan en het een goede verbetering is ten opzichte van de laatste keer dat ik hier was, ben ik best tevreden. Het biedt perspectief voor als we teruggaan naar Europa, waar ik meer ervaring heb, want de snelheid is er gewoon. En ik kan niet wachten tot we hier weer komen en ik dan echt die heel goede run af kan maken, want dan moet ik onder de 49 seconden komen. Was ik wel goed door bocht dertien gekomen, dan was dat zeker gelukt.”

Foto: Viesturs Lacis