In het Canadese Whistler is Kimberley goed begonnen aan het seizoen. Daar kwam ze in de nacht van donderdag op vrijdag, Nederlandse tijd, tot een vijfde plaats bij de openingswedstrijd van de World Cup. Dat klassement wist ze in de afgelopen winter te winnen. Kimberley was al enkele jaren niet meer in Whistler geweest, waar met name concurrenten uit Canada en Amerika wel in actie kwamen op de snelste baan ter wereld. “Dit resultaat is beter dan ik verwacht had toen ik hier vorige week naartoe kwam.” Komende donderdag wordt in het Amerikaanse Park City de tweede wedstrijd van het seizoen georganiseerd.

Kimberley was na afloop tevreden over hoe het ging: “Deze wedstrijd was een prima seizoenopener. Voor mij was het een goede verbetering ten opzichte van de laatste keer dat ik hier was. Toen werd ik twaalfde op het WK, mee veel van de mensen die er nu ook weer waren. Daar zat ik ditmaal toch mooi voor. Er is ook zeker nog ruimte voor verbetering, maar ik heb een PR neergezet op de afdaling en bijna ook op de start. Daarnaast haalde ik een eigen snelheidsrecord van 142.7 kilometer per uur, de hoogste snelheid van het startveld.”

Na haar bronzen medaille op de Olympische Spelen van afgelopen winter in Beijing, heeft Kimberley de ambitie uitgesproken om ook op de Spelen van 2026 in actie te komen. De route daar naartoe is met de start van het nieuwe seizoen nu begonnen. “Dit was een solide begin. Eens kijken of we er de komende weken nog wat meer uit kunnen halen.” Het WK eind januari in Sankt Moritz is dit seizoen het hoofddoel. Daaraan voorafgaand worden zes World Cup wedstrijden georganiseerd. Naast die in Park City, staat op 16 december in Amerika ook nog de World Cup in Lake Placid gepland.

Foto: Viesturs Lacis