Daar gaan we dan; het seizoen 2022/2023 gaat bijna van start. Morgen, voor de verandering op donderdag in plaats van vrijdag, is de eerste World Cup wedstrijd van de winter. In Whistler mogen we daarbij direct aan de bak, want op de snelste baan ter wereld kan elk foutje doorslaggevend zijn. Na een mooi olympisch seizoen, kijk ik ernaar uit om nu weer écht van start te gaan, met de afgelopen trainingsmaanden achter de rug. Na deze wedstrijd in Canada komen we volgende week in het Amerikaanse Park City in actie en twee weken later in Lake Placid. Daarna gaan we naar Europa.

De omstandigheden waren hier de afgelopen week in ieder geval al winters, met sneeuw en temperaturen rond de nul graden. Helaas is het de afgelopen dagen al wel wat opgewarmd en lijkt het morgen overdag zelfs zo’n zes graden te worden. Onze wedstrijd gaat er echter gewoon om door. We komen immer in actie op banen met kunstijs. Dat we hier en bij de volgende twee locaties zijn, vind ik in ieder geval erg leuk. Mede door Covid zijn we sinds begin 2019, toen hier het WK werd georganiseerd, niet meer in Whistler geweest.

Nu het seizoen start, zit de periode van voorbereidingen er ook wel op. De afgelopen week heb ik hier ook al getraind, al had ik eerst nog drie dagen de tijd om over de jetlag heen te komen. Ik kwam hier immers vanuit Nederland. Het zorgde ervoor dat we wel ook de ruimte hadden om nog wat andere leuke activiteiten te doen. Zo zijn Jackie Narracott, dit seizoen mijn teamgenote, en ik bijvoorbeeld gaan ziplinen en dat was een heel leuke belevenis. En als gezegd is deze start daarmee ook de afsluiting van de voorbereiding.

(Tekst gaat verder onder de foto)

In die voorbereiding ben ik naar Igls en Sigulda geweest om te sleeën. Extra leuk daarbij; ik was in Oostenrijk niet de enige Nederlander. Na mijn olympische medaille zijn er heel wat jongeren afgekomen op de testdagen van de bobsleebond en zo zijn er nu meerdere nieuwe skeleton atleten in Team NewCold (foto onder), het team van de bond waartoe ik ook behoor, opgenomen. Zij hebben in Igls ook runs gedaan en dus hun eerste afdalingen gemaakt. Wij konden ze daarbij opvangen nadat ze van boven naar beneden gingen. Ik vind het erg tof dat we nu een nieuwe groep met sporters is en hoop dat ons land daarvan gaan profiteren.

Nu gaat het seizoen dus beginnen in Whistler en ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn. Het winnen van het afgelopen World Cup seizoen schept voor de buitenwereld verwachtingen, maar ik weet ook dat de Canadezen en Amerikanen in de afgelopen jaren veel hebben kunnen trainen op de eerste drie banen van dit seizoen, waar wij er juist niet zijn geweest. Kortom, het is ook voor mij wel een beetje spannend hoe het straks gaat zijn. Maar natuurlijk ga ik er vol voor, voor deze wedstrijden en het hele seizoen.

Net als in de afgelopen jaren kunnen jullie me tijdens mijn seizoen weer op de voet volgen. Hoe dat ook alweer gaat? Na elke wedstrijd zal er op deze website een verslag volgen. Vooraf zorgen we ervoor dat er van iedere wedstrijd een informatiepagina is, die je via mijn wedstrijdkalender kunt vinden. Op de dagen van de wedstrijden worden daar, zodra ze beschikbaar zijn, ook de livestreams toegevoegd. Is het wedstrijdverslag geplaatst, dan houd ik jullie op de hoogte via mijn Instagram, Facebookpagina en Twitter-account.

Hopelijk kijken jullie net zo uit naar het nieuwe skeletonseizoen, als ikzelf!

Kimberley