De bronzen medaille op de Olympische Spelen smaakte naar meer. Ik ben dus nog niet klaar met mijn sport. Dat heb ik wel gemerkt. En eigenlijke merkte ik dat in het hele afgelopen seizoen wel. Want hoewel ik heel mooie prestaties wist te behalen, zoals die olympische medaille, de winst in de wereldbeker en op het EK, ben ik er ook van overtuigd dat het nog beter kan. Bijvoorbeeld met winst op het WK. Dat kan ik echter niet alleen en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik afgelopen week een nieuwe sponsorovereenkomst met Kelderman Bouw heb mogen tekenen.

Die ondertekening was op een voor mij bijzondere en ook leuke avond. Het werd namelijk gedaan tijdens een personeelsbijeenkomst van de Edese aannemer. Ik heb op die avond een presentatie mogen geven aan het personeel van Kelderman Bouw, waarbij ik hen kon vertellen over mijn weg richting de Olympische Spelen in Beijing en de prestaties daar. Na afloop van die presentatie heb ik vervolgens ook een heleboel vragen mogen beantwoorden. Dat was ontzettend leuk, omdat ik op die manier ook eens kennis kon maken met meer mensen binnen het bedrijf dat mijn al jarenlang ondersteuning biedt.

Kelderman Bouw heeft mij jarenlang ondersteund om mijn doel te bereiken, die olympische medaille. Ik ben ontzettend blij dat het contract wordt verlengd, aangezien ik zelf ook graag door wil met mijn carrière. Skeleton is een kleine sport en het is zeker niet zo dat ik met het winnen van de medaille ineens financieel onafhankelijk ben. De financiële steun is zeer welkom om ook het komend jaar een goed trainingsprogramma op te zetten.

Wat ik ook ontzettend leuk vind is het enthousiasme bij Kelderman Bouw zelf. Algemeen directeur Hans Koopman zei daarover; “Ik ben sowieso hartstikke trots op wat Kimberley heeft bereikt. Het is geweldig om te zien hoe ze in de loop der jaren is gegroeid en hoe ze omgaat met de druk op haar schouders. Ik word daar oprecht heel blij van. Ik zie en merk aan alles dat Kimberley nog niet klaar is. Het kan nóg beter en dat triggert mij. Ik vind het mooi als mensen telkens weer op zoek zijn naar verbetering. Dat is ook de parallel met ons bedrijf. Ook wij proberen iedere dag weer beter te presteren.”

Ik op mijn beurt vind het weer erg leuk om te lezen wat mijn presteren en mijn ambitie bij Hans en Kelderman Bouw losmaakt. Hopelijk kan ik in de komende jaren die ambitie ook kracht bijzetten. Daar ga ik me nu weer voor de volle honderd procent op focussen, met de ondersteuning van Kelderman Bouw. Daarnaast ben ik op het moment nog zoekende naar meer mogelijkheden om mijn programma financieel goed te kunnen draaien.

Kimberley

Foto: Samen met Hans Koopman bij het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst tijdens de personeelsbijeenkomst.