Na de eerste wedstrijddag op de Olympische Spelen is alles nog mogelijk voor Kimberley. Na twee van de vier runs staat ze op de zesde plaats, maar de verschillen zijn klein. Jacelyn Narracott uit Australië is de leidster. Ze heeft 0,21 seconden voorsprong op de Duitse Hannah Neise, terwijl Kimberley op 0,39 seconden staat. De eerste acht vrouwen zitten ongeveer binnen een halve seconde van elkaar, de nummers twee tot en met acht zelfs binnen drie-tiende van een seconde. “Ik ben tevreden met deze eerste dag.”

Kimberley maakte in de eerste run wat fouten, die voor de kijkers ook goed te zien waren. Ze werd tiende. De verschillen waren echter klein en in de tweede heat was ze één van de weinigen die zichzelf wist te verbeteren qua tijd, wat haar de tweede plaats opleverde. Zo steeg ze dus naar de zesde plek, met uitzicht op de medailles. “Uiteraard zitten er wat fouten in, maar zoals te zien was, was dat bij iedereen het geval”, zo vertelt ze vanuit Beijing. “Dat hoort een beetje bij de Olympische Spelen, omdat we niet zoveel runs hebben als op al die andere banen. De Chinezen zouden perfect moeten zijn met het aantal runs dat zij hier hebben gehad, maar zelfs die zijn het niet.”

Zin in zaterdag
Al met al waren er voor Kimberley meer dan genoeg aanknopingspunten, ook om haarzelf nog weer verder te verbeteren. “Ik had een goede progressie door de runs heen. Mijn tweede run was een stuk beter dan de eerste.” Zaterdag is om 13.20 uur Nederlandse tijd de start van de derde heat. De beste twintig vrouwen plaatsen zich voor de vierde, die om 14.55 uur start. “Het veld zit dicht op elkaar, het is een spannende wedstrijd. Dat vind ik leuk en ik heb zin in morgen. We gaan kijken of we nog een stapje beter kunnen.”

Foto’s: TeamNL