Voor de tweede keer in haar carrière en deze winter, heeft Kimberley een World Cup wedstrijd gewonnen. Waar het haar vier weken in Winterberg voor het eerst lukte, was diezelfde baan nu ook het decor voor deze zege. Kimberley legde de basis voor haar overwinning in de eerste heat, waar ze alle concurrentes op een achterstand van een halve seconde of meer zette. In de tweede heat werd ze negende, maar ze had meer dan genoeg speling voor de winst. Met nog één wedstrijd te gaan, staat ze nog altijd aan de leiding in de World Cup.

“Dat ik opnieuw weet te winnen, daar ben ik heel blij mee”, laat Kimberley vanuit Winterberg weten. “Hier mijn eerste zege in de World Cup boeken was speciaal, maar het vandaag opnieuw doen is dat zeker ook. Ik ben erg tevreden over mijn wedstrijd en hopelijk kan ik volgende week in Sankt Moritz ook weer een mooi resultaat neerzetten.” Dan wordt op de Zwitserse baan de laatste World Cup wedstrijd van het seizoen georganiseerd. Ook telt die wedstrijd als het EK. “In onze sport blijft het echt lastig om doelen te stellen als het om resultaten gaat. Ik ga dus precies hetzelfde doen als we in alle afgelopen weken hebben gedaan. Dan zien we wel wat dat op gaat leveren.”

In Winterberg was Kimberley in de eerste run dus veruit de snelste, al bleef ze meer dan een seconde verwijderd van het baanrecord dat ze in december neerzette. “Dat de tijd veel minder snel was dan de vorige keer, had puur met het weer te maken. Mijn eerste run vandaag was ook veel beter dan de twee die ik toen deed. Ik had een goede start en ook daarna liep het lekker. Ik maakte geen enkele echte fout. Had ik deze afdaling in december gedaan, dan was ik toen nog een halve tel sneller geweest. Ik heb me dus echt weer kunnen verbeteren.”

Gretig
De tweede heat leverde Kimberley niet nogmaals de snelste tijd op. “In die tweede run wilde ik het nog beter doen dan in de eerste. Ik had echter beter kunnen proberen hetzelfde te doen als in de eerste. Nu maakte ik bij de start een klein foutje, omdat ik wat te gretig was in het begin. Daardoor liepen een aantal bochten net niet lekker en miste ik de snelheid die ik in de eerste run wel had. Maar het was alsnog ook gewoon een stabiele afdaling en dat was ruim voldoende. Ik ben dus erg blij met mijn afdalingen en met deze nieuwe overwinning.”

Foto: Viesturs Lacis