Opnieuw heeft Kimberley een podiumplek weten te bemachtigen in een World Cup wedstrijd. Op Oudejaarsdag werd ze vrijdagochtend derde in Sigulda, waar ze in de tweede heat de snelste van iedereen was. Door dat resultaat gaat ze als leidster in het wereldbekerklassement het nieuwe jaar in, met nog twee wedstrijden te gaan. “Dat ik nog steeds aan de leiding sta voelt best een beetje bizar, maar is erg leuk. Nu stappen we snel in de auto. Dan kunnen we Oudejaarsavond nog thuis vieren, om vervolgens morgen richting Winterberg te reizen voor de volgende wedstrijd.”

In Sigulda greep de Oostenrijkse Janine Flock, net als bij de vorige wedstrijden op de Letse baan, de zege. Kimberley begon met een zesde plek in de eerste heat, maar was in de tweede heat dus juist de snelste van het hele veld. “De eerste run was wel een goede, maar toch wat slordig”, zo zegt ze. “Ik moest iets te hard werken en kon de slee te weinig laten lopen. Het was op zich oké, maar er zat wel meer in.”

Dat bleek ook wel in de tweede heat. Kimberley zette bij de start een persoonlijk record neer en daarna een goede afdaling. “Die tweede run was een stuk beter en het is mooi dat ik de snelste was. Ik kon de slee wat meer laten lopen en zo meer snelheid opbouwen. Dan ga je een kilometer per uur harder en dan ben je een heel stuk sneller. Al met al ben ik tevreden. Er zijn genoeg dingen om van te leren, maar ik ben blij dat ik er nog een podiumplaats uitgesleept heb.”

Spannende race
De verschillen in de uitslagen waren zeker niet groot. Kimberley kwam uiteindelijk slechts 0.34 seconden tekort voor de winst, waar de Russische Yulia Kanakina precies de helft van die tijd voor haar zat en het zilver pakte. “Het was heel spannend. Ik denk dat we nog niet eerder zo’n spannende race in Sigulda gehad hebben, met alles zo dicht op elkaar. Dit was in ieder geval een goede wedstrijd om 2021 mee af te sluiten. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen, te beginnen komende vrijdag in Winterberg. Voor nu wens ik iedereen een fijne jaarwisseling en een goed 2022 toe!”

Foto: Viesturs Lacis