Kimberley heeft de World Cup wedstrijd in Winterberg gewonnen! Op ‘haar thuisbaan’ pakte ze haar eerste zege ooit op het hoogste niveau, door tot twee keer toe een baanrecord neer te zetten. Ze was dus ook in beide heats de snelste. Door de zege heeft Kimberley haar leidende positie in het World Cup klassement ook uit weten te breiden. “Dit is onwijs gaaf! Een World Cup wedstrijd winnen stond al lang op mijn verlanglijstje.”

De baan in Winterberg is van alle banen het dichtst bij huis voor Kimberley en ook de baan waar de meeste supporters van haar komen kijken. Dat ze uitgerekend hier haar eerste zege weet te boeken in de World Cup, is dus extra speciaal. Ze was de snelste in de eerste heat, met een tijd van 56.98 seconden, waarmee ze tot een baanrecord kwam. In de tweede heat doken vijf concurrentes onder die tijd, maar ook Kimberley bleef ‘koel’ en ging nog sneller; 56.70 seconden!

Na haar goede resultaten tot nu toe dit seizoen en haar leidende positie in de wereldbeker, was haar deelname in Winterberg toch ook anders dan anders. “Ik was deze week ook wel een beetje zenuwachtig”, vertelt Kimberley. “Er komen hier altijd veel mensen naar me kijken en ik wist ook dat er ditmaal veel media na de wedstrijd zou zijn. Deze wedstrijd wordt door velen toch gezien als mijn thuisbaan. Daarnaast had ik het gele hesje aan, als leidster in de World Cup. Die mag ik volgende week opnieuw dragen.”

Twee baanrecords
Zenuwen of niet, Kimberley won de eerste heat in een baanrecord. In de tweede heat doken liefst vijf concurrentes onder de tijd, maar Kimberley liet zich niet gek maken en was nog eens flink sneller dan in haar eerste afdaling. “De eerste afdaling was al goed, maar de tweede run was op een aantal plekken nog beter dan de eerste. De tijden van de anderen heb ik bijna niet meegekregen, maar het is geweldig dat ik tot twee keer toe de snelste was en hier mijn eerste overwinning in de World Cup pak.”

Bijzondere dag
Al met al was het dus een heel bijzondere dag. “Het is heel gaaf dat na afloop van de wedstrijd voor het eerst het volkslied voor me werd gespeeld bij een World Cup en dat de Nederlandse vlag gehesen werd. En ik was natuurlijk onwijs blij na afloop. Ik heb ook erg veel interviews gedaan, want heel wat Nederlandse media was hier ook naartoe gekomen. Daarnaast was er zelfs Chinese media die me vragen stelde.” En nu? “Nu gaan we komende weer naar Altenberg en hoop ik het daar ook goed te doen. We blijven het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en blijven gefocust op het resultaat.”