Ook na de vijfde World Cup wedstrijd van het seizoen is Kimberley de leidster in het klassement. Na haar overwinning een week geleden in Winterberg eindigde ze ditmaal als tiende. Net als twee weken geleden werd er gesleed in Altenberg. De omstandigheden waren echter compleet anders en dat was ook te zien aan de tijden, die bij iedereen enkele seconden minder snel waren dan toen. Kimberley verbeterde zichzelf flink. Na een twaalfde plaats in de eerste heat, werd hij in de tweede heat vijfde.

Kimberley’s begin was goed in Altenberg. “Ik had bij de eerste run een persoonlijk record op de start”, zo kijkt ze terug. “Maar in de vierde bocht maakte ik een fout. Ik stuurde niet goed, waarna ik veel moest corrigeren en dat kostte tijd. Das was zonde. Op een foutje in bocht veertien na, heb ik de run goed afgemaakt. De tweede run was heel veel beter en dat zag je ook aan de tijd, want daarmee was ik ook in de eerste heat vijfde geweest. Dat is ook waar ik op deze baan hoor te zitten. Deze uitslag is dus een beetje teleurstellend, maar dat hoort er ook bij.”

Sigulda op oudejaarsdag
Tina Hermann won de wedstrijd in Altenberg en kwam daardoor dichterbij Kimberley in de World Cup stand. Op oudejaarsdag start Kimberley echter opnieuw in het gele hesje, als leidster in het World Cup klassement. Dan staat de zesde wedstrijd van het seizoen op de planning. “Ik ben blij dat ik nog altijd de leiding heb in de World Cup. Nu gaan we door naar Sigulda, waar ik weer voor een mooi resultaat ga. Maar eerst even kort naar huis. Ik wens iedereen fijne feestdagen toe!”

Foto: Viesturs Lācis