Kimberley is de nieuwe leidster in het World Cup klassement. Na haar twee tweede plaatsen in Innsbruck, eindigde ze vrijdag in Altenberg als zesde. Dat is haar beste prestatie op het hoogste niveau op de Duitse baan, waar ze in februari bij de WK bijvoorbeeld nog elfde werd. In Altenberg werd Kimberley in de eerste heat zelfs vierde. Ze verbeterde zichzelf vervolgens zelfs in de tweede heat, maar dat was ditmaal genoeg voor de zevende tijd. Ze is de eerste Nederlandse ooit die de leiding pakt in de World Cup.

“Het ging best lekker in de trainingen hier, maar ik had niet verwacht dat ik zo goed mee zou komen met de rest”, vertelt Kimberley over haar wedstrijd. “Qua tijden zat het hier ook dicht op elkaar vandaag, waardoor het heel spannend was. Ik ben heel tevreden met dit resultaat. We hebben de afgelopen week aan dingen gewerkt en die gaan steeds beter. Er is nog ruimte voor verbetering op deze baan, maar dit is zeker al goed. Ik was vandaag een stuk sneller dan ik hier ooit ben geweest, zowel bij de start als onderin de baan.”

Als leidster aan de start in Winterberg
Dat ze de nieuwe leidster in het World Cup klassement is, was voor Kimberley ook een mooie verrassing. “Het is heel cool. Dit is wel een ding op een verlanglijstje, zoals ook een World Cup wedstrijd winnen dat is. Volgende week mag ik in Winterberg starten in een gele bib. Die wordt na afloop zeker ingelijst en opgehangen thuis. Of ik het klassement nu ook kan winnen weet ik niet. Dat moeten we van week tot week bekijken. Dat is misschien een cliché, maar zeker in een sport als skeleton kunnen omstandigheden veel doen. Eén wedstrijd waarin jij wel sneeuw hebt en anderen niet, en je kunt zomaar een boel punten verliezen. Dit is al heel mooi en ik ga nu eerst maar eens van deze prestatie genieten.”

Foto: Viesturs Lācis