Een week na haar tweede plaats bij de openingswedstrijd van het seizoen in Innsbruck, is Kimberley op dezelfde baan vrijdag opnieuw tweede geworden. In de tweede World Cup manche van het seizoen was ze zeer constant, met een tijd van 54.03 seconden in de eerste heat en 54.00 seconden in de tweede. Ook ditmaal was het de Russische Elena Nikitina die met de zege aan de haal ging in Oostenrijk. De Italiaanse Valentina Margaglio werd derde. Over een week staat in Altenberg de derde World Cup wedstrijd gepland.

“Het ging hartstikke lekker”, was Kimberley ook ditmaal blij na haar race. “Ik ben heel constant en dat is een goed teken. Bij andere meiden zie je dat er toch best veel plekken wisselen ten opzichte van een week geleden.” Kimberley toonde daarmee aan dat ze ook met wisselende omstandigheden om kan gaan, want die waren zeker anders. “Het sneeuwde en dan is het afwachten wat er gaat gebeuren. Het kan namelijk dat niet iedereen sneeuw heeft. Dat was echter niet zo, dus het was een goed en eerlijk gevecht.”

Uiteindelijk kwam Kimberley 0.20 seconden tekort voor het goud. Opnieuw een klein verschil en tijd die Nikitina vooral won met haar snelle start. “Mijn start was iets langzamer dan vorige week, maar daar was geen aanwijsbare reden voor en is soms gewoon zo.” Nadat ze met een achterstand van 0.23 seconden begon op de Russische, maakte Kimberley in de tweede afdaling zelfs tijd goed. In beide heats zette ze daarmee de tweede tijd neer.

Olympische kwalificatie
Nu ze voor de tweede keer een top-8 klassering behaald heeft, zijn de Olympische Spelen dichtbij voor Kimberley. Ze moet nu in de top-25 in het wereldbekerklassement eindigen. “Dat is heel reëel na deze twee tweede plekken, maar helemaal zeker is het nog niet, zo hebben we uitgerekend. Maar het mag nu ook geen probleem zijn. Volgende week hebben we in Altenberg weer een andere baan. Ik verwacht, gezien het verleden, niet dat ik deze lijn daar door kan trekken. Toch hoop ik ook daar een mooie uitslag neer te zetten en mezelf te verbeteren ten opzichte van mijn elfde plek op het WK in Altenberg vorig seizoen.”

Foto: Viesturs Lācis