Kimberley is sterk begonnen aan het olympische seizoen. In het Oostenrijkse Innsbruck is ze vrijdag tweede geworden in de eerste World Cup wedstrijd van deze winter. Ze zette in de eerste run een gedeelde tweede tijd neer met de uiteindelijke winnares Elena Nikitina en werd vervolgens ook in de tweede heat tweede. De Belgische Kim Meylemans werd derde. “Dit is een mooi begin van het seizoen. Ik heb goede zaken gedaan met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen.”

Na afloop kon Kimberley niet anders dan tevreden zijn. “Het was een goede wedstrijd”, vertelt ze. “Bij run 1 heb ik een honderdste van een seconde van mijn PR gehaald bij de start, dus dat was een goed begin. Ik kwam niet heel goed op de slee terecht bij het landen, waardoor de eerste twee bochten niet zo heel erg lekker liepen. Er was dan ook zeker ruimte voor verbetering in de tweede run, maar de rest van die run ging eigenlijk hartstikke goed. Ik had wel een klein foutje in de negende bocht. Dat was minder, maar ook daar was dus verbetering mogelijk.”

Om in februari deel te mogen nemen aan de Spelen in Beijing, moet Kimberley aan het einde van het wereldbekerklassement in de top-12 staan of twee keer een top-8 klassering behalen en in de top-25 eindigen. Met haar tweede run zorgde ze dat ze daar direct goed aan begonnen is. “In de tweede run konden we er wat foutjes uithalen en die was ook nog net wat beter. Na de eerste run stond ik op een gedeelde plek en uiteindelijk werd ik ook tweede. Daar ben ik erg tevreden over. Het was dus allemaal heel positief vandaag.”

Foto: Viesturs Lācis