Met dank aan een uitstekende tweede dag, is Kimberley als elfde geëindigd bij de WK skeleton. Vier plekken beter dan een jaar geleden, toen de wereldkampioenschappen eveneens op de baan in Altenberg georganiseerd werden. Nadat ze donderdag twaalfde in de eerste heat en achttiende in de tweede heat werd, verbeterde ze zichzelf nu aanzienlijk. Met 58.55 seconden in de derde run en 58.60 in de vierde, was ze ruim een halve tel sneller dan donderdag. Daarmee werd ze zesde en vijfde in die heats.

“Over vandaag ben ik heel tevreden”, laat Kimberley vanuit Altenberg weten. “Ik heb mijn persoonlijk record, dat ik hier vorig jaar bij de WK neerzette, met een halve seconde weten te verbeteren. De twaalfde plaats in de eerste heat gisteren was op zich wel redelijk, maar ik ging teveel mijn best doen en daardoor was ik teveel aan het sturen. Als je dat doet ben je langzamer en in de twee run had ik ook een gigantische slip na een aanraking met de muur. Vandaag lag ik veel relaxter op de slee en als je dan een foutje maakt, kun je jezelf beter corrigeren.”

Daardoor ging het vandaag dus ook een stuk beter in de derde en vierde heat. Wat heet, Kimberley vond zichzelf in de uitslag uiteindelijk dus zelfs terug op de zesde en vijfde plek in die runs. “Ik was best zenuwachtig vanochtend, omdat ik wist dat ik het beter kon doen. Bij de start zette ik nu al een pr neer en ik lag een stuk relaxter op de slee. Vorig jaar werd ik hier vijftiende op de WK. Ook de klassering is dus een flinke verbetering.”

Vertrouwen
Met de WK achter de rug, zit het seizoen erop voor Kimberley, die eerder vijf medailles pakte in de World Cup wedstrijden. “Ik kijk terug op een seizoen waarin ik veel geleerd heb en mezelf echt heb weten te verbeteren. Op deze baan was een medaille niet mogelijk. Van mensen buiten de sport kreeg ik te horen dat ik niet te negatief moet zijn, maar je moet in skeleton ook realistisch zijn. Deze baan is gewoon ontzettend lastig, net als bijvoorbeeld die in Königssee. Op die banen duurt het gewoon langer voor je met de top van het veld mee kunt komen. Het begint te komen merk ik, maar het is nog niet super constant. Ik heb me dit seizoen echter overal weten te verbeteren en dat geeft me echt vertrouwen richting het olympische seizoen.”

Foto: Viesturs Lācis