Na de eerste dag van de WK skeleton in Altenberg, vindt Kimberley zichzelf terug op de veertiende plaats. Op de lastige Duitse baan zette ze donderdagochtend in de eerste heat de twaalfde tijd (59.10 seconden) neer. In de tweede heat kwam ze vervolgens tot 59.62 seconden en daarmee eindigde ze in die run als zestiende. Anders dan bij World Cup wedstrijd worden er bij een WK vier runs gedaan in plaats van twee. Kimberley komt vrijdag dus nog twee keer in actie.

“Ik sta hier een beetje met een dubbel gevoel”, keek Kimberley na de eerste twee heats terug op dag één van de WK. “Aan de ene kant ben ik teleurgesteld over mijn afdalingen vandaag. Aan de andere kant is het beter dan vorig jaar. De kreisel gaat goed, maar in beide runs maakte ik wel een grote fout die helaas veel tijd heeft gekost. Al ben ik lang niet de enige. Het is nu eenmaal een heel moeilijke baan!”

Vrijdag verder
De WK skeleton gaat vrijdagochtend om 9.00 uur verder met de derde heat. Daarna start om 10.30 uur de afsluitende vierde heat. Er is dus ook zeker nog tijd en ruimte voor verbetering voor Kimberley. Beide heats zullen ook weer live uitgezonden worden. Op de website van de NOS en hun app komt de uitzending online vanaf het moment dat de eerste atleet bijna start. Ook via het Youtube kanaal worden de heats uitgezonden. Die zijn, met alle informatie, op deze pagina te vinden.