In Innsbruck is Kimberley vrijdag opnieuw op het podium geëindigd bij een World Cup wedstrijd. En dat niet alleen, door die prestatie in de slotwedstrijd heeft ze ook het brons gepakt in het klassement. “Ik ben super blij dat ik ook derde in de eindstand ben geworden. Dat laat wel zien dat ik een stap gemaakt heb.” Alleen Elena Nikitina en Janine Flock waren in Innsbruck sneller. Flock won ook het eindklassement van de World Cup.

Het lukte Kimberley om een heel constante wedstrijd neer te zetten. Haar eindtijden van 54.19 seconden in de eerste run en 54.18 seconden in de tweede run maken dat wel duidelijk. “Ik heb een goede wedstrijd neergezet”, was ze dan ook heel tevreden. “De eerste run vond ik echt heel goed. In de tweede maakt ik nog een klein foutje in de negende bocht, maar ook die was overall gewoon solide. Alleen op de start liet ik vandaag nog wat liggen, ten opzichte van de wedstrijden hier voor de kerst.”

Met 5.42 seconden in de eerste heat en 5.43 seconden in de tweede, waren ook de starts qua tijd vrijwel identiek aan elkaar. Qua uitvoering was dat echter zeker niet zo. “In de eerste run was de start gewoon wat lafjes en in de tweede run viel ik bijna. Toen raakte ik wat uit balans en kon ik gelukkig nog enigszins galant op de slee komen. Dat kan zeker beter voor het WK in Altenberg.”

Gigantische bokaal
Dat WK staat op 11 en 12 februari gepland, maar eerst gaat Kimberley nog naar Königssee en dat wordt nog een uitdaging zaterdag. “Ik heb een gigantische bokaal gekregen voor mijn derde plaats in het klassement. Het wordt nog puzzelen om die mee te krijgen in de auto, want die zit eigenlijk al bomvol. Misschien dat Joska maar moet lopen, haha.”

Foto: Viesturs Lācis – Kimberley samen met coach Joska Le Conté