Bij de Europese kampioenschappen skeleton in Winterberg is Kimberley vrijdag zesde geworden. De wedstrijd was tevens de vijfde World Cup van het seizoen en daarin eindigde ze als zevende. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat Kimberley niet op het podium eindigde. In het klassement van de World Cup bezet ze nog altijd de tweede plaats. “Het is niet nog een podium, maar ik ben echt dik tevreden met het resultaat en hoe het verschil nu is met bijvoorbeeld Tina Hermann en Elena Nikitina.”

Met Hermann en Nikitina benoemt Kimberley ook de nummers één en twee uit de uitslag. Ze bleef bij hen in de buurt, met name in de eerste heat. “Ik denk dat ik echt wel op mijn best gepresteerd heb vandaag en dat de Duitsers hier beter zijn is niet anders”, zo kijkt Kimberley terug. “In mijn eerste run kwam ik tot een persoonlijk record van vier-tiende van een seconde, wat echt gigantisch veel is. Zeker in Winterberg, want het is een korte baan. De tweede run was ik onderin de baan nog sneller, maar door één foutje niet sneller beneden helaas. De potentie is er om dit door te pakken volgend seizoen. Nu zijn ze nog sneller, maar hopelijk volgend jaar niet meer. Dit geeft veel vertrouwen.”

Altenberg
Volgende week is de zesde World Cup van het seizoen, in Sankt Moritz. Kimberley doet daar echter niet mee. “Ik ga die zaterdag in Altenberg aan de Intercontinental Cup meedoen. Daar kiezen we voor omdat de wereldkampioenschappen dit jaar in Altenberg zijn. De World Cup heeft, door de covid-maatregelen, dit jaar helaas een wat andere waarde dan normaal. Maar als ik op de WK tot een top-8 klassering kom, doe ik al goede zaken met het oog op olympische kwalificatie. Daarom willen we extra afdalingen maken in Altenberg, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn als we daar in februari de WK hebben.”

Heat 1 terugkijken
Heb je de wedstrijd van Kimberley gemist en wil je hem terugkijken? In de onderstaande video is de eerste heat te zien. Kimberley gaat na 26.38 minuten van start.

Heat 2 terugkijken
Ook de tweede heat is terug te zien. Kimberley gaat na 37.52 minuten van start.