Kelderman Bouw, dat sinds 2018 als partner is aangesloten, heeft de samenwerking met Kimberley met twee jaar verlengd. En dat niet alleen, de overeenkomst die nu loopt tot en met de Olympische Spelen van Beijing in 2022 is ook flink verbeterd. Kelderman Bouw heeft de sponsorbijdrage namelijk verdubbeld. “Ik ben er echt ontzettend blij mee”, zegt Kimberley erover. “Toen Hans Koopman, de algemeen directeur van Kelderman Bouw, het mij vertelde was ik ook echt zeer verrast.”

De verbeterde versie van het contract kwam er na intensief contact tussen Kimberley, Kelderman Bouw en ook andere partners in de zomerperiode. “Ik had het plan opgevat om een eigen startbaan te realiseren in Ede, om zo in de zomer specifieker te kunnen trainen. Daar hebben ze mij bij geholpen, maar toen we verder keken, kwamen we tot het inzicht dat ik mijn energie, focus en sponsorinkomsten uiteindelijk toch beter kon steken in het perfectioneren van mijn reguliere programma, mijn materiaal en mijn begeleiding. Daar is ook nog heel veel winst te boeken, misschien nog wel meer dan ik met een startbaan in Ede had kunnen bereiken!”

Hans Koopman was eerder al gegrepen door Kimberley’s verhaal. Hij zag haar op de televisie in actie tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang en haar topsportmentaliteit en onbevangenheid sprak hem aan. “Ik ben zelf ook fanatiek schaatser en zou ook naar Zuid-Korea gaan om de Spelen als supporter te bezoeken”, vertelt de algemeen directeur van Kelderman Bouw. “Maar door een ongeluk belandde ik vlak voor vertrek in het ziekenhuis. Ieder nadeel heeft z’n voordeel, want daardoor heb ik wel alle races van Kimberley kunnen zien.” En zo werd hij uiteindelijk ook een partner. “Mooi om als Edes bedrijf een Edese topsporter met een missie te kunnen helpen.”

Veel geleerd
Naast het bedrag dat er binnenkomt om haar sport te kunnen beoefenen, had Kimberley ook veel aan het contact van de afgelopen periode. “Ik heb er ontzettend veel van geleerd, als mens, topsporter én ondernemer. En ik heb gemerkt dat er meerdere mensen, organisaties en bedrijven zijn die een steentje bij willen dragen aan mijn droom de beste van de wereld te worden. Een mooi voorbeeld daarvan is het verlengen en verbeteren van het sponsorcontract met Kelderman Bouw. Hans Koopman heeft dit na het afblazen van het startbaan-project afgelopen zomer al mondeling toegezegd, maar nu hebben we het ook formeel bevestigd. Een enorme steun in de rug.”

Foto: Viesturs Lācis