Achter de Oostenrijkse Janine Flock, die op haar thuisbaan in actie kwam, heeft Kimberley vrijdag opnieuw een zilveren medaille behaald in Innsbruck. In de vierde World Cup wedstrijd van het seizoen behaalde ze daarmee ook haar vierde podiumplaats. De baan bleek onder betere weersomstandigheden een stuk sneller dan een week geleden. Kimberley zette in de eerste heat de derde tijd neer, verbeterde zich in de tweede heat en zag vervolgens alleen Flock nog sneller gaan. “Mooi om het jaar zo af te sluiten.”

Met een tijd van 53.59 seconden zette Kimberley in de eerste heat de derde tijd neer. Daarmee zat ze twaalfhonderdste van een seconde achter Flock, die het baanrecord verbeterde. Zelf was Kimberley ook ruim vier-tiende van een tel rapper dan een week geleden. “Dat was al erg mooi”, vertelt ze. “De temperatuur is net wat anders en er stond ook niet zoveel wind, dus wellicht dat we daardoor wat sneller waren. Zelf heb ik ook bocht negen weten te verbeteren. Die ging vorige week nog niet goed, maar nu wel.”

Een week geleden bleef Kimberley Flock nog wel voor. “Maar dat was wel een andere wedstrijd, omdat de eerste heat toen niet meetelde. Janine maakte in de tweede run een fout en dan heb je geen andere tijd meer om op terug te vallen. Nu had ze twee goede runs en ze liet wel weer zien dat ze de koningin is op haar thuisbaan. Dat ik hier van haar verlies is absoluut geen schande. Ik ben heel blij met deze tweede plaats.”

Spannende wedstrijd
Het jaar zit er qua wedstrijden nu op en er kon dan ook teruggekeken worden. Zowel op het eerste deel van het seizoen als op het weekend. “Ik heb veel geleerd. In de afgelopen weken en nu ook weer. Zo was deze wedstrijd toch ook weer anders dan die van vorige week, omdat we in de top na de eerste run heel dichtbij elkaar zaten. Het was leuk om nu ook een race te doen waarin het zo spannend is. Ik maakte vandaag in de tweede run nog een klein foutje in bocht tien. Gelukkig was het net genoeg voor zilver. Zonder dat foutje had ik het goud echter ook niet gepakt. Daarvoor zat Janine er te ver voor.”

Heat 1 terugkijken
In onderstaande video kun je heat 1 terugkijken. Kimberley komt na 28.41 minuten in actie.

Heat 2 terugkijken
Ook de tweede heat van de World Cup in Innsbruck is terug te kijken. Hierin zie je Kimberley na 46.17 minuten in actie.