Voor de derde World Cup wedstrijd op rij heeft Kimberley een podiumplaats weten te bemachtigen. In Innsbruck evenaarde ze ditmaal haar beste World Cup prestatie ooit, door opnieuw zilver te pakken, net als bij de seizoensopening in Sigulda. Op de Oostenrijkse baan bleek alleen de Russische Elena Nikitina sneller. Achter de Oostenrijkse Janine Flock, die ditmaal derde werd, staat Kimberley nu tweede in het World Cup klassement.

“Ik ben heel blij met deze zilveren medaille”, laat Kimberley weten. “Dit is toch een mooie bevestiging voor mijzelf en het team. In Letland zagen we natuurlijk al dat het goed ging, maar het is fijn om het ook op een andere baan bevestigd te krijgen. Mijn start was vandaag goed en ik had in de eerste heat alleen wat problemen in bocht acht en negen, waarna ik in de tweede heat alleen nog problemen had in bocht negen. Dat is iets waar ik komende week nog aan kan werken. Wie weet kan ik volgende week vrijdag, als we hier opnieuw in actie komen, dan nog wat sneller.”

De wedstrijd in Innsbruck ging uiteindelijk overigens maar over het resultaat van één heat. Dat was de tweede run, nadat het resultaat van de eerste afdaling geschrapt was. Daarin werd door de organisatie namelijk niet aan alle protocollen voldaan, waardoor er niet voor iedereen gelijke omstandigheden waren. Kimberley werd vijfde in die heat. “Bij de start greep ik daar mis, waarna ik vol op mijn hand belandde. Daar houd ik nog wel een mooie blauwe plek aan over. Buiten dat was die run echter ook best goed.”

Opnieuw Innsbruck
Kan ze volgende week, wanneer ook de vierde World Cup wedstrijd in Innsbruck georganiseerd wordt, dan ook zoveel harder dat Nikitina verslaan erin zit? “Dat wordt wel lastig. Mijn start is goed, maar die van haar is gewoon wel nog een stuk sneller en dit is nu echt een baan waar je bij de start heel veel kan winnen. De kans dat zij opnieuw wint is dus best groot. Maar, als de weersomstandigheden meewerken, kunnen we hier maandag en woensdag nog weer op de baan trainen. Dan hoop ik dus nog weer net wat sneller te worden en wie weet wat er dan op vrijdag nog mogelijk is.”

Heat 1 terugkijken
In onderstaande video kun je heat 1 terugkijken. Kimberley komt na 28.41 minuten in actie.

Heat 2 terugkijken</strong
Ook de tweede heat van de World Cup in Innsbruck is terug te kijken. Hierin zie je Kimberley na 46.17 minuten in actie.