In het Edese bouwbedrijf Kelderman Bouw heeft Kimberley een nieuwe samenwerkingspartner gevonden. Kelderman Bouw gaat haar ondersteunen tijdens het komende winterseizoen. Daarin hoopt ze opnieuw een stap in haar carrière te zetten, waarbij Kimberley uiteindelijk de komende jaren de focus zal leggen op een nieuwe olympische deelname. “Ik ben ontzettend blij om Kelderman Bouw aan mij te verbinden als partner”, aldus Kimberley. “Voor mij geeft dit een stuk meer rust richting het seizoen dat nu op het punt van beginnen staat.”

De ondersteuning die Kimberley krijgt is belangrijk voor haar, omdat er nogal wat bij komt kijken om skeleton op professioneel niveau te kunnen doen. “Dat is waarom ik ontzettend blij ben met Kelderman Bouw als nieuwe partner. De steun van hen en die van bedrijven als Carl Denig en Metis IT, maar ook die van NOC*NSF, stellen mij in staat om me de komende winter volledig te focussen op mijn sport. Ik hoef me geen zorgen te maken om geld. Dat is erg prettig.”

Goede klik
Dat zij en Kelderman Bouw elkaar vonden, is volgens Kimberley uiteindelijk helemaal niet gek. “Via via kwam ik in contact met Kelderman Bouw en vanaf het begin was er een goede klik. Ik woon al in een huis dat door Kelderman is gebouwd, dus dat schiep natuurlijk direct een band. Via via kwam ik in contact met Kelder-man Bouw en vanaf het begin was er een goede klik. Ik woon al in een huis dat door Kelderman is ge-bouwd, dus dat schiep natuurlijk direct een band.”

Droom
Hans Koopman, algemeen directeur van Kelderman Groep, is eveneens enthousiast over de samenwerking. “Als bedrijf investeren we in sport, omdat het verbroedert en goed is voor de gezondheid. Daarom ondersteunen we al geruime tijd jonge sporters bij het verwezenlijken van hun droom. Zo hebben we jarenlang geïnvesteerd in schaatsster Anice Das die uiteindelijk als sprintster de Olympische Spelen wist te halen. Ik weet inmiddels dat het voor beoefenaars van minder populaire sporten geen vetpot is, dus dra-gen we graag een steentje bij om een plaatsgenote haar Olympische droom te laten verwezenlijken.”

Foto’s: John Voermans