Inmiddels ben ik drie weken terug van mijn vakantie en heb ik de trainingen weer opgepakt voor komend seizoen. Mijn programma de komende maanden ziet er ongeveer net zo uit als vorige zomer. Dagelijks een training op de atletiekbaan of in de krachthal. Ik ben nu nog met regelmaat te vinden op Papendal of bij Climax. De twee locaties waar ik de meeste trainingsuren draai. Voor een beeld van mijn training verwijs ik jullie graag door naar mijn vlog van vorige zomer: ‘Zomertraining Juli 2017‘.

Maar er staat nog meer te gebeuren. Ik ben alweer begonnen met het pakken van mijn koffers. Over een week vertrek ik namelijk op trainingsstage naar Noord-Amerika. Ik kan daar meetrainen met een deel van het Amerikaanse skeleton team. Echt onwijs gaaf dat ik gewoon twee maanden met ze mee kan doen. Ik ga er ongetwijfeld veel leren en weer stappen maken om nog sneller te worden op de start.

Het grootste deel van de tijd zal ik doorbrengen in Lake Placid (New York). Een kleine plaats in up-state New York, waar ze een nationaal trainingscentrum hebben net als Papendal. Maar daarnaast als bonus ook een startbaan. Dus echt alles op één locatie. Voor wie zich nu afvraagt; ‘Lake Placid waar heb ik die plaatsnaam eerder gehoord?’ Dit is dezelfde plaats als waar de bobbaan van Lake Placid is. Die zal helaas gesloten zijn, maar wellicht dat ik wel een kijkje kan nemen en jullie kan laten zien hoe een bobbaan er in de zomer bij ligt.

Ik heb er echt ontzettend veel zin in om samen met de Amerikanen te gaan trainen en kijk er naar uit om volgende week in het vliegtuig te stappen. Maar tot die tijd ben ik hier nog hard aan de slag om zo fit mogelijk die kant op te gaan.

Kimberley