Inmiddels ben ik alweer een paar weken in Noord-Amerika. Het trainen gaat lekker en het weer zit erg mee. De zon maakt dat de temperatuur tussen de 20 en 25 graden ligt. Mooi weer om buiten te trainen dus. Naast al het trainen is voeding ook heel belangrijk. Nu hou ik zelf van veel variatie in mijn dieet, dus ben ik lekker aan het koken geweest en heb nieuwe dingen uitgeprobeerd. Zo heb ik afgelopen week mijn whey eiwit gebruikt om mee te koken.

Whey eiwit is poeder wat topsporters gebruiken om eiwitshakes te maken na een training. Eiwit is namelijk een belangrijke voedingsstof voor spieropbouw en herstel na een training. Whey eiwit poeder komt vaak in allerlei smaken, bijvoorbeeld aardbei, vanille of chocolade. Maar er zijn ook smaakloze varianten, deze kun je verwerken in gerechten om extra eiwit toe te voegen. En om op die manier te zorgen dat je voldoende eiwit binnenkrijgt op een dag.

Zelf maak ik ook gebruik van whey poeder. Maar deze week heb ik voor het eerst mijn whey eiwit gebruikt om mee te koken. En met een heerlijk resultaat, daarom wil ik het graag met jullie delen in mijn blog. Zelf heb ik de smaakloze whey eiwit van Campina gebruik om smakelijke eiwitmuffins te maken met banaan en kaneel smaak. Het is een simpel recept en het duurt ongeveer een 15 minuten om alles klaar te maken. Vervolgens nog ongeveer 20 minuten in de oven en binnen een uur heb je een heerlijk tussendoortje of lekkere snack voor na het trainen. Het volledige recept vind je hieronder of download het hier.

Ik hoor graag of jullie het net zo lekker vinden als ik.

Kimberley