Na de eerste wedstrijddag op de Olympische Spelen staat Kimberley op de negende plaats in het klassement. Ze wist zowel in de eerste heat als de tweede heat de achtste tijd neer te zetten. Daarbij verbeterde Kimberley zichzelf in de tweede run; 52.26 seconden ten opzichte van 52.33 seconden. “Een goede dag en het is gewoon goed dat ik hier nu bij de top tien zit na de eerste dag”, laat Kimberley tevreden weten. “Dit waren twee constante runs. Morgen ga ik voor nog twee constante runs.”

Wie op televisie naar de wedstrijd keek, zag Kimberley in de tweede heat bij bocht negen even de kant raken. Toch was ze in die heat sneller dan in de eerste. Kimberley: “Het verschil zit hem erin dat ik in die tweede heat eigenlijk alleen daar een klein foutje maakte, waar ik dat in de eerste heat op wat meer punten deed. Die bocht negen kan nog wel iets beter, maar is ook lastig. Je komt uit een bocht op een recht stuk, wat eigenlijk geen recht stuk is. Daardoor wordt de opening smaller.”

Goede start
Bovenal waren de twee afdalingen gewoon goed en dat neemt Kimberley mee naar zaterdag. Dan start om 12.20 uur de derde heat en is om 13.45 uur de afsluitende vierde heat. En Kimberley kijkt daar met vertrouwen naar vooruit. “Vandaag kon ik ook voor het eerst zien hoe mijn start was. Nu gaat iedereen daar pas volle bak en ik weet nu dat mijn start goed is. Dat is mooi. Daarnaast ga ik met veel vertrouwen in de bochten naar dag twee.”

Vier constante runs
Met een totaaltijd van 1:44.59 minuten geeft Kimberley in de stand nu 0.73 seconden toe op leidster Jacqueline Loelling. Slechts een fractie meer dan de tijd die ze na de eerste run toegaf op de leidster na die heat; Lizzy Yarnold. De verschillen zijn dus nog niet heel groot. “Ik ga ervoor om morgen opnieuw twee constante runs neer te zetten, want vier constante runs was op voorhand ook het doel. Dan zien we wel waar dat eindigt.”