Het Duits Königssee, dat nabij de grens met Oostenrijk ligt, was vrijdag het decor voor de laatste World Cup wedstrijd van het seizoen. Daarmee was het ook de laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen. Een soort van generale repetitie dus voor Kimberley en daarbij is ze als zeventiende geëindigd. Het was opnieuw een enerverende dag. Sneeuw speelde in de ochtend parten en ditmaal besloot de jury wel om de wedstrijd uit te stellen, nadat al tien vrouwen een afdaling hadden gemaakt. Kimberley zette in de eerste heat de negentiende tijd neer en in heat twee werd ze vijftiende.

“Op zich ging het vandaag eigenlijk gewoon een stuk beter dan vorig jaar”, kijkt Kimberley terug. “Toen werd ik weliswaar veertiende op het WK, maar ik ging nu bijvoorbeeld veel beter door de kreisel dan toen. Over die vooruitgang ben ik absoluut tevreden. Königssee is gewoon een baan waar ik nog niet alles onder controle heb.”

De aanloop naar de laatste World Cup van het seizoen was niet ideaal. “Het ziek zijn in Altenberg en de naweeën daarvan in Sankt Moritz, heeft iedereen kunnen zien. Maandag heb ik voor het eerst weer kunnen trainen. Dat ging best aardig, maar het was nog niet veel. Daarnaast was er deze week natuurlijk het nieuws over mijn kwalificatie voor de Olympische Spelen en daarbij kwam veel op me af. Dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Wat dat betreft ben ik ook extra blij dat ik hier tot een persoonlijk record op de start kwam. Alleen qua sturen kwam ik deze week nog tekort.”

Met het oog op Pyeongchang zegt de laatste wedstrijd Kimberley niet heel veel. “Als je terugkijkt naar hoeveel energie me alles gekost heeft, is dit resultaat wel verklaarbaar. Daarbij ben ik blij dat ik gewoon weer goed start en verder zit het fysiek ook goed. Dit resultaat staat voor mij dan ook los van de Spelen. Ik kijk ernaar uit om daar naartoe te gaan.”