Wat ontzettend gaaf! Ik ga naar de Olympische Spelen in Pyeongchang! Dat is vandaag bekend gemaakt door NOC*NSF en ik ben er ontzettend trots op dat ik Nederland mag gaan vertegenwoordigen. En dat over precies een maand, want op vrijdag 16 februari zijn de eerste twee heats van onze wedstrijd in Zuid-Korea. De afgelopen jaren heb ik hier hard naartoe gewerkt. Zoals jullie hebben meegekregen was het de afgelopen dagen spannend, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu gekwalificeerd ben.

Dat ik deze plaatsing niet alleen zelf heb kunnen behalen, daar ben ik me zeker van bewust. Zonder iemand tekort te willen doen wil ik mijn ouders, coach, Joska (met wie ik ook ontzettend meeleef, want zij heeft ook een groot aandeel gehad in mijn weg en mag helaas niet deelnemen), familie, vrienden, sponsoren en alle supporters heel hartelijk bedanken! Zonder jullie steun had dit er niet ingezeten!

Komende vrijdag kom ik nog in actie in Konigssee. Dat is de laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen. Ook daar ga ik natuurlijk mijn uiterste best doen, want het is ook een mooi meetmoment om te zien of mijn gezondheid al weer wat beter is na het ziek zijn. Daarna gaat mijn focus op Pyeongchang. Vorig jaar werd ik derde in de World Cup op de olympische baan. Die ervaring neem ik alvast mee. Ik hoop over een maand wat moois te laten zien en blijf jullie daarvan op de hoogte houden!

Kimberley

Foto: Viesturs Lācis