Eten, trainen, interview, repeat. Nee, zo zagen mijn dagen er niet exact uit de afgelopen week, maar het kwam op momenten op deze manier wel dichtbij de strekking van het nummer ‘eat, sleep, rave, repeat’. Sinds bekend werd dat ik naar de Olympische Spelen mocht, of eigenlijk al vanaf het moment dat de twijfel er was na de World Cup in Sankt Moritz, was het hectisch. Leuk, dat absoluut, maar hectisch.

Ik heb in de afgelopen weken nogal wat interviews moeten, nee mogen, doen. Moeten ja, want het hoort erbij. Maar toch eigenlijk ook vooral mogen, want zoveel aandacht is er in Nederland nog nooit voor skeleton geweest en ik ben blij dat ik op deze manier toch ook een steentje bij kan dragen aan het verkrijgen van die aandacht. Voor mijzelf was dat ook absoluut leuk. En leerzaam bovendien.

De Telegraaf, NOS Studio Sport, Hart van Nederland, Radio 538, Omroep Gelderland en De Gelderlander. Zomaar een aantal landelijke en regionale media op een rij bij wie ik in de afgelopen weken mijn verhaal heb mogen doen, waar ik heb kunnen vertellen over mijn olympische kwalificatie en uitleg kon geven over skeleton. En daar kwamen donderdag nog twee prachtige ervaringen bij, toen ik in de middag bij het Radio 1 programma de Nieuws BV te horen was en in de avond aan tafel aanschoof bij De Wereld Draait Door.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Even snel tellend kom ik toch wel op een stuk of twintig interviews in de afgelopen twee weken. En de rest, dat ging natuurlijk ook gewoon door. Ik had namelijk ook nog een wedstrijd, de World Cup in Konigssee, en daarbuiten moesten er heel wat trainingen gedraaid worden. Dat maakte het al met al ook pittig, maar het was het zeker waard. Echter, de weg naar de Olympische Spelen is nu ook echt ingezet worden en dus ga ik de focus weer verleggen. Daar is het nu een goed moment voor.

Natuurlijk heb ik deze week mijn trainingen gewoon kunnen draaien, maar vanaf vandaag ga ik weer voor het ijs. Ik vlieg namelijk naar Oostenrijk, waar we in Igls gaan trainen. Daar ga ik trainingsafdalingen maken, om zo weer in een lekker sleeritme te komen. We hebben daarbij voor Igls gekozen omdat het één van de banen is die qua G-krachten en belasting in de buurt komt van die in Korea.

In totaal maak ik in vier dagen tijd acht tot tien afdalingen in Igls, waar we trainen van zondag tot en met woensdag. Maar dat is dan niet alles wat ik doe. Die afdalingen doen we in de ochtenden, in de middag staat er steeds een ander programma gepland. Dat zijn krachttrainingen en looptrainingen, waarbij met het lopen vooral op de atletiekbaan de focus leggen op mijn start. En als die trainingen dan allemaal achter de rug zijn en we donderdag weer naar Nederland vliegen, dan komt het allemaal wel heel snel dichtbij. Een dag later vlieg ik namelijk naar Korea.

Ik blijf jullie op de hoogte houden en hoop dat jullie me blijven volgen. Op naar PyeongChang!

Kimberley

Foto’s: Op de bovenste foto samen met tafelgast Tim Hofman en presentator Matthijs van Nieuwkerk na de uitzending van De Wereld Draait Door, op de foto in het midden een interview met Omroep Gelderland en op de foto onderaan met presentator Patrick Lodiers van De Nieuws BV.