Bij de World Cup in Winterberg heeft Kimberley de tweede heat vrijdag helaas niet kunnen bereiken. Ze bleek ontzettend veel pech te hebben met de weersomstandigheden. Precies rond haar starttijd en die van de concurrentes rond haar, staken wind en sneeuw de kop op. En dat viel in de tijden van hen terug te zien, ten opzichte van de deelnemers die het beter getroffen hadden. Met een 24e plek kwam Kimberley zo’n drie tienden van een seconde tekort voor een plek in de top twintig. “Dit is ontzettend balen.”

Was het maar blijven sneeuwen, dan was er nog niet zoveel aan de hand geweest, beseft Kimberley. “Het probleem voor mij was vooral dat het juist zo slecht was op het moment dat ik moest”, vertelt ze. “Was het weer daarna hetzelfde gebleven, dan hadden al die anderen er ook last van gehad en was ik bij die eerste twintig geëindigd. Maar het klaarde juist op en dat heeft me uiteindelijk wel de kop gekost. Ik baal hier dan ook van, maar het is niet anders.”

Juist in Winterberg had Kimberley de hoop op een goed resultaat. “Hier had ik denk ik voor de top zes kunnen gaan en in ieder geval voor een plek bij de beste tien. Dat was afgelopen week ook te zien tijdens de trainingen. En het was voor mij, maar ook voor Joska, ook juist hier dat we die extra punten dan kunnen halen die we nodig hebben in het traject richting hopelijk de Olympische Spelen. We moeten nu maar zien hoe het verder gaat, maar dit kost veel kostbare punten.”

En dan te bedenken dat de afdaling die Kimberley deed eigenlijk helemaal niet slecht was. “Ik had gewoon een goede race, maar je komt onder dat dak vandaan en ziet amper de bochten, terwijl de sneeuw ook op de baan ligt. Dat remt de slee flink af. Dan kun je nog zo goed racen, maar dan kom je echt niet aan die goede tijden.”

In het World Cup klassement staat Kimberley nu op een 14e plaats, na de wedstrijd in Winterberg. De komende drie World Cup wedstrijden tellen nog mee voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. De eis van NOC*NSF is een top-12 klassering na de eerste zeven World Cup wedstrijden van dit seizoen.

Foto: Viesturs Lacis