In het Canadese Whistler is Kimberley vrijdag als zestiende geëindigd in de derde World Cup wedstrijd van het seizoen. Op de snelste baan ter wereld kwam ze tot een gedeelde zestiende plaats in de eerste heat en vervolgens ook een gedeelde vijftiende plek in heat twee. “Grappig genoeg wisten de Zwitserse  Marina Geraldoni en ik in beide heats exact dezelfde tijd neer te zetten”, vertelt Kimberley. “Dat is al een prestatie op zich, haha!” Met de drie World Cup wedstrijden in Noord-Amerika achter de rug, reist ze nu met een gedeelde twaalfde plaats in de stand terug naar Europa.

“Kijkend naar deze wedstrijd, ben ik tevreden met het resultaat”, aldus Kimberley. “Er zit ruimte voor verbetering in, maar er is ook zeker goede vooruitgang te zien als je kijkt naar vorig jaar.” Het is ook niet gemakkelijke om in Whistle te sleeën. “Het is een moeilijke baan en dat ziet er voor de kijker ook wel wat ruig uit. Je loopt nog wel eens een blauwe plek op hier, maar ik vandaag niet. De slee heeft alles opgevangen. Maar met name uit de finishbocht is de hit vrij ruig.”

De eerstvolgende World Cup wedstrijd is over twee weken, op 8 december in Winterberg. Daarmee beginnen de Europese wedstrijden, want vervolgens staan World Cup’s in Igls (Oostenrijk), Altenberg (Duitsland), Sankt Moritz (Zwitserland) en Konigssee (Duitsland) gepland. Na Sankt Moritz wordt duidelijk wie er naar de Olympisch Spelen gaan. Daarvoor moet Kimberley op dat moment in de top-12 staan. “De positie die ik nu heb is goed om vanuit door te gaan naar Europa.”

Hieronder bekijk je de beelden van Kimberley’s tweede heat:

Hieronder bekijk je de beelden van de eerste heat: