Met een zevende plaats heeft Kimberley in Igls (Innsbruck) vrijdag haar beste World Cup uitslag van het seizoen neergezet. Daarmee nam ze op een mooie manier revanche voor de problemen in Winterberg. Op de Oostenrijkse baan die ze goed kent, wist Kimberley in de eerste heat de zesde tijd te sleeën. In de tweede heat was ze vervolgens nog een stuk sneller, maar daarmee was ze niet de enige. Ze werd zowel in de heat als in de totale uitslag zevende. De wedstrijd in Igls was direct ook de EK en daarin was een vijfde plek Kimberley’s deel.

“Ik ben zeer tevreden over beide runs”, vertelt Kimberley. “Dit is een mooi resultaat om mee af te sluiten voor de kerst. Dit is ook waar ik in mijn ogen thuis hoor. Nu kreeg ik wel een eerlijke kans om dat te laten zien. Ik ben blij dat dat ook gelukt is.” Waar ze veel punten verloor in Winterberg, deed Kimberley nu ook weer goede zaken in het World Cup klassement. Ze steeg een plek en heeft nu de dertiende plaats in handen.

Beide heats liepen in Igls naar tevredenheid. “De eerste heat was een mooie run, buiten een klein foutje in Kreisel, de bocht van meer dan 270 graden. In de tweede run was de baan vervolgens een stuk sneller en die run was ook wel beter tot bocht tien. Daar maakte ik een klein foutje, waardoor ik in de laatste vier bochten nog wat honderdsten liet liggen.”

Bekijk hier Kimberley’s 2e heat terug: