20161012_135710Momenteel is het 7 uur en zit ik in de trein van Lillehammer terug naar Oslo, om later vandaag terug te vliegen naar Amsterdam. Dit geeft me mooi de gelegenheid om terug te kijken op de eerste week van het seizoen. Waarin het niet alleen weer wennen was aan een slee en het ijs, maar ook onze nieuwe coach, Kristan Bromley. Graag wil ik hem eerste even bij jullie introduceren.

Kristan Bromley is een Brit die zelf ook lang op de slee gelegen heeft. Meer jaren zelfs dan ik oud ben! Hij heeft in die tijd een uitgebreide erelijst bij elkaar gesleed. Zo werd hij wereld kampioen in 2008 en is hij drievoudig Europees kampioen. Maar naast dat hij zonder twijfel een van de beste op de slee was van zijn generatie heeft hij ons meer te bieden dan alleen dat.

Degene die mij al wat langer volgen weten ongetwijfeld dat ik sinds vorig jaar op een slee ligt van het merk Bromley. Niet geheel toevallig heeft het merk dezelfde naam als Kristan. Samen met zijn broer Richard ontwikkelt hij continue nieuwe snellere skeletonsleeën. Ze zijn een van de beste, een groot deel van de topatleten ligt op een Bromley slee. Kristan kan dus naast de hulp aan de baan ook veel kennis aanbieden qua materiaal en set-up van de slee.

Deze week in Lillehammer hebben we naast de focus op het sturen, ook veel uitgeprobeerd en gesleuteld aan mijn slee en de ijzers. Wat al direct leidde tot resultaat. Terug te zien in nieuwe PR’s en hoge snelheden in het onderste deel van de baan. Er zijn zeker nog veel verbeterpunten mogelijk, maar ik ben er tevreden over de vooruitgang van deze week en hoop snel nog mee vooruitgang te boeken komen jaar.

Kristan zal helaas niet het hele seizoen met ons mee zijn, want dat is helaas niet mogelijk met zijn eigen gezinssituatie, maar zal ons in de afwezige weken op afstand gaan coachen en adviseren met de slee.
Zelf zal ik alle nieuwe kennis al weer snel in de praktijk kunnen brengen, want ik vlieg dan wel naar huis vandaag. Maar morgen vlieg ik ook alweer weg. Volgende stop voor dit seizoen is Sigulda, Letland. De eerste van 3 nieuwe banen die ik ga bezoeken dit seizoen. Meer info over Sigulda vind je hier. Ik kan in elk geval niet wachten tot ik weer mag afdalen!

20161014_164001