OBERHOF (DE) – Gisteren heb ik als afsluiting van een intensieve trainingsstage deelgenomen aan de internationale startwedstrijd op de startbaan in Oberhof. Deze wedstrijd heb ik afgesloten met een mooie 3de plaats. Het was dus een goede aftrap van het nieuwe sleeseizoen. Echter ging het niet zonder slag of stoot.

Ik mocht als derde starten was er helemaal klaar voor. Dus knallen vanaf het blok en volgens netjes laden. Ik dacht:’Yes, dat ging lekker!’ Kom ik terug bij de start blijkt dat de tijd het niet gedaan heeft helaas. Dat betekent overstarten. Later bleek ik niet de enige te zijn, maar waren er nog een stuk of 10 andere atleten waarbij het mis ging. Het lag dus niet aan mij, maar evengoed balen! Verbeterpuntje voor volgend jaar.

fb_img_1475352489038Maar goed, nu terug naar de wedstrijd. Nadat iedereen geweest was mocht ik nog een keer starten en ging het helaas weer mis. Ik knalde zo uit het spoor. Zie het filmpje, mijn sponsor heeft het goed vast weten te leggen. Dus moest ik nog een derde keer starten. Gelukkig ging die wel goed. Met 4.94 sec zetten ik de derde tijd neer. Maar de pech was nog niet voorbij. Op de terugweg brak de reflector waar de tijdwaarneming op zat geheel af. Ja, de Duitsers waren erg blij met me… (Zie afbeelding, Ronny Knoll) Gelukkig konden ik en mijn coach, Urta er wel om lachen. Dat kon er ook nog wel bij.

fb_img_1475401545274

Run 2 liep gelukkig een heel stuk soepeler. Letterlijk en figuurlijk. Niet alleen hoefde ik maar één keer te starten, maar ik verbeterde mezelf naar 4,84 sec. Net niet genoeg voor een tweede plaats, maar derde in een veld met sterke Duitsers is een goed begin van het seizoen! En dat smaakt zeker naar meer eremetaal!

Nu weer even thuis om de laatste dingen aan de slee te doen, lekker te trainen en niet te vergeten mijn eigen verjaardag te vieren. Maar kan nu echt aftellen tot ik weer head first het ijs af ge razen!